duminică, aprilie 2, 2023

Pacienții care suferă de cancer nu trebuie să facă schimbări alimentare drastice. De fapt, aceștia au nevoie de o dietă echilibrată și variată, care să asigure toți nutrienții esențiali organismului. Cu toate acestea, există anumite alimente care au fost asociate cu dezvoltarea cancerului sau cu agravarea afecțiunii.

Cancerul este o afecțiune complexă, care de cele mai multe ori necesită tratamente dificile. Pentru a susține organismul, pacientul trebuie să se asigure că dieta este cât mai variată și naturală, pentru a obține nutrienții necesari pentru întărirea corpului.

Te-ar mai interesa: Dacă suferi de această boală, NU AI VOIE sub nici ...

Deși nu este obligatoriu ca pacienții bolnavi de cancer să facă schimbări alimentare foarte mari, este important să acorde o atenție mai mare unor alimente care ar putea agrava afecțiunea.

Ce alimentație este potrivită pentru pacienții bolnavi de cancer?

„În momentul în care am fost diagnosticați cu o boală neoplazică, ar trebui să avem un meniu variat, natural. Natural nu înseamnă excluderea proteinelor animale. Există câteva patologii aparte care necesită alimentație specială pe lângă cele generale. Spre exemplu, în cancerul mamar încercăm să limităm aportul de vitamina A (produse animale grase, fructe/legume roșii), betacarotism, pentru a nu ajuta boala să progreseze. De asemenea, nu recomand un consum crescut de soia pentru că vine cu fitoestrogeni.

Te-ar mai interesa: Peste 200 de copii s-au vindecat de hapatita C cu ...

Practic noi cu terapiile încercăm să scădem nivelul hormonilor și, dacă se vine din exterior, s-ar putea să nu fie benefic pentru pacient. Iar în cancerul de pancreas este important să avem un aport suplimentar de enzime pancreatice și să evităm fructele și legumele crude, pentru că organismul nu le mai poate digera și un consum excesiv poate determina apariția multor efecte secundare neplăcute”, a explicat medicul Mara Popescu, potrivit DC Medical.

Te-ar mai interesa: Darurile runelor pentru săptămâna 3-9 aprilie 2023...

Alimentul asociat cu dezvoltarea cancerului

Îndulcitorii, dăunători pentru sănătatea pacienților care suferă de această afecțiune

„Nu ne oprim din a consuma carne. Celulele tumorale, la fel ca orice celulă din organism, funcționează pe bază de glucoză. Orice consumăm friptură sau miere, organismul nostru descompune toate elementele din acel produs, ajungând la glucoză. Zahărul nu alimentează tumorile, dar nu renunțăm la zahăr.

Te-ar mai interesa: Ora la care te trezești indică dacă ai probleme cu...

E mult mai ok să consumăm zahăr decât îndulcitori. Pentru că îndulcitorii au fost asociați cu multiple patologii oncologice. Deci dacă tot decidem să mâncăm dulce, mai bine o facem clasic, cu zahăr sau miere. Între 2-5 lingurițe de zahăr zilnic nu dăunează pacientului oncologic, dacă nu are și alte patologii”, adaugă medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private