marți, decembrie 6, 2022

Arsurile gastrice și refluxul gastroesofagian reprezintă probleme extrem de neplăcute cu care se confruntă un număr mare de persoane și provocă disconfort inclusiv pe timpul nopții afectându-ne calitatea somnului. Nutriționistul Gianluca Mech spune că sunt anumite alimente pe care ar trebui să le evităm dacă știm că ne confruntăm cu aceste probleme și ne oferă și soluții avem pentru a sta departe de neplăceri.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

 

 Alimente care cauzează arsuri gastrice

„Alimente bogate în grăsimi

Anumite alimente bogate în grăsimi nesănătoase, spre exemplu cartofii prăjiți sau pizza, pot provoca arsuri gastrice prin stimularea eliberării de iritanți esofagieni, cum ar fi sărurile biliare.

Menta

Se spune că menta calmează afecțiunile digestive. Cu toate acestea, există dovezi științifice care arată că anumite tipuri de mentă pot provoca arsuri la stomac. Astfel, dacă aveți arsuri gastrice după ce ați consumat mentă, cel mai bine este să o evitați pe viitor”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

„Suc de citrice

Mulți oameni experimentează reflux de acid și arsuri la stomac după ce consumă sucuri de citrice, cum ar fi portocale sau grapefruit.

Ciocolată

Consumul de ciocolată poate declanșa arsurile gastrice. De vină sunt anumite ingrediente pe care aceasta le conține, precum cacao și cofeină. Dacă vă numărați printre persoanele care experimentează apariția sau agravarea arsurilor gastrice după consumul de ciocolată, recomand eliminarea ei din dietă”, spune Gianluca Mech.

Te-ar mai interesa: Câtă pâine e indicată pe zi? Nutriționist: ”Mental...

„Mâncăruri picante

Consumul de alimente picante poate provoca arsuri la stomac. Mai mult decât atât, poate duce la iritarea esofagului, agravând astfel simptomele cu care ne confruntăm. Este de preferat ca persoanele care au astfel de probleme să evite pe cât posibil alimentele iuți.

Ceapa

Ceapa, în special cea crudă, nepreparată termic, este un declanșator comun pentru arsurile la stomac. În plus, ceapa este o sursă bogată de FODMAP (oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabile), o clasă de carbohidrați mici nedigerabili care cauzează probleme digestive la unii oameni”, adaugă nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Șofer de ambulanță, înjunghiat în casa celui pe ca...

Ce mâncăm dacă avem arsuri gastrice?

„La polul opus, există și alimente pe care e recomandat să le includem în dieta de zi cu zi atunci când avem probleme digestive precum arsurile gastrice. Amintesc aici cerealele integrale bogate în fibre, ghimbirul cu proprietăți antiinflamatorii, iaurtul sau fructele și legumele, cu excepția citricelor, cepei și usturoiului. Este indicat să completăm alimentația potrivită cu suplimente naturale care protejează mucoasa gastrică. Eu am creat Gastricol-Mech cu ajutorul metodei Decottopia, o metodă specială ce are la bază combinații variate de plante medicinale, ideale pentru îmbunătățirea stării de sănătate a organismului.

Te-ar mai interesa: Obiceiurile de somn care cresc semnificativ riscul...

Este un produs indicat pentru protejarea mucoasei gastrice și pentru limitarea meteorismului și arsurilor abdominale. Nu conține alcool, zahăr și conservanți, iar beneficiile lui pentru sănătate sunt demonstrate științific.

Ierburile amare sunt ingredientele principale, toate ajutând la buna funcționare a aparatului digestiv”, încheie nutriționistul Gianluca Mech. (www.gianlucamech com ro).

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private