miercuri, august 4, 2021

În sezonul rece, organismul este mult mai vulnerabil în fața infecțiilor și virusurilor. Sistemul imunitar, responsabil pentru lupta împotriva agenților patogeni, poate fi stimulat de anumite subtanțe

nutritive care îi mențin activitatea corespunzătoare. Care sunt alimentele esențiale care nu trebuie să lipsească din dieta ta, în acest sezon?

Iarna, organismul nostru este mult mai predispus la agenții patogeni. Aceștia ne pot infecta, manifestându-se prin viroze, gripe și răceli. Pentru a diminua acest risc, specialiștii ne sfătuiesc să fim mult mai atenți la alimentația noastră, mai ales în sezonul rece. Aceasta poate influența atât severitatea bolii, cât și perioada în care aceasta se manifestă. Iată ce alimente trebuie să adaugi în dieta ta, mai ales iarna!

Foarte important în sezonul

rece este consumul proteinelor de calitate! De exemplu proteina care se găseşte în urdă, este o proteină cu valoarea biologică cea mai mare şi ridică imunitatea organismului.

Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum  sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea”, spune specialistul.

Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum  sursele

de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea”, spune specialistul.

Este recomandat consumul de citrice, care sunt surse inepuizabile de vitamina C şi flavonoizi”, recomandă Cristi Mărgărit, nutriționsit, citat de Antena 3.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri