
Ce alimente nu trebuie să lipsească niciodată din dietă, în sezonul rece?

Iarna, organismul nostru este mult mai predispus la agenții patogeni. Aceștia ne pot infecta, manifestându-se prin viroze, gripe și răceli. Pentru a diminua acest risc, specialiștii ne sfătuiesc să fim mult mai atenți la alimentația noastră, mai ales în sezonul rece. Aceasta poate influența atât severitatea bolii, cât și perioada în care aceasta se manifestă. Iată ce alimente trebuie să adaugi în dieta ta, mai ales iarna!
Te-ar mai interesa: Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face...
Foarte important în sezonul rece este consumul proteinelor de calitate! De exemplu proteina care se găseşte în urdă, este o proteină cu valoarea biologică cea mai mare şi ridică imunitatea organismului.
Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea”, spune specialistul.
Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea”, spune specialistul.
Te-ar mai interesa: Cutremur în Ministerul Sănătăţii! Un înalt funcţio...
Este recomandat consumul de citrice, care sunt surse inepuizabile de vitamina C şi flavonoizi”, recomandă Cristi Mărgărit, nutriționsit, citat de Antena 3.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.