Sari la conținut

Ce presupune și cât costă reîntinerirea vaginală

Femeile care au născut sau cele nemulţumite de aspectul zonelor intime pot încerca intervenţiile chirurgicale de remodelare a acestora. Costurile variază între 3500 și 4000 de lei.
Chirurgia genitală la femei are ca scop corectarea diferitelor imperfecţiuni şi modificări ale vaginului rezultate, în general, în urma naşterilor.
Rejuvenarea presupune modificarea formei şi dimensiunilor vaginului. „Această procedură nu modifică natura vaginului. Practic o femeie de 40 de ani nu va mai avea aceeaşi structură şi calitate a ţesutului vaginal ca al unei adolescente de 20”, explică Ioan Stoian, medic primar obstetrică ginecologie.

Naşterea unui copil măreşte calibrul vaginal, care în timp nu mai revine la forma şi dimensiunile iniţiale. În plus, şi înaintarea în vârstă afectează serios această zonă.

„Media de vârstă a femeilor care vin să se opereze e de 50 de ani, dar există şi persoane de 30 de ani, care de abia au născut şi au nevoie de retuşuri”, adaugă medicul Ioan Stoian, care explică şi în ce constă intervenţia.

„Practic, se apropie şi se cos muşchii care compun placeul perineal (partea de jos a abdomenului, care susţine organele abdominale de la nivelul pelvisului) şi se îndepărtează excesul de piele inestetică”.
Operaţia poate dura între 30 de minute şi două ore. După intervenţia chirurgicală, femeile trebuie să respecte anumite indicaţii ale medicului. Astfel, o săptămână nu trebuie să facă efort, plimbări lungi, să conducă maşina mult timp sau să petreacă multe ore stând pe scaun. Mai mult, nu trebuie să ridice mai mult de 5 kilograme în prima lună, iar în decurs de trei luni, 10 kilograme.

„După trei luni, cicatricea s-a vindecat şi femeile pot face jogging, fitness şi orice altă activitate obişnuită pentru că perineul e vindecat. Pacientele îşi pot relua activitatea sexuală după o lună, însă e variabil în funcţie de complexitatea operaţiei şi de capacitatea organismului de a cicatriza rana”, mai explică ginecologul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel