joi, martie 30, 2023

Ce rol are consiliere psihologică pentru pacienţii oncologici? „Răspund mai bine la terapie”

Proiect de nutriţie şi consiliere psihologică pentru pacienţii oncologici. Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Institutul Oncologic Bucureşti vin în sprijinul celor care află că sunt bolnavi de cancer.

„Fiecare nou diagnosticat să plece la tratament cu o schemă nutriţională bine stabilită”

Te-ar mai interesa: Metoda revoluționară prin care infarctul poate fi ...

Proiectul comun se bazează pe studii recente care arată că alimentaţia şi consilierea psihologică sunt importante în reuşirea tratamentului, susţine preşedintele acestei federaţii, Cezar Irimia.

Schemă nutriţională bine stabilită pentru bolnavii de cancer.

„În primul rând vrem ca fiecare nou diagnosticat să plece la tratament cu o schemă nutriţională bine stabilită de un specialist. Ne dorim să demonstrăm că nutriţia este foarte importantă în ecuaţia tratamentului pacientului şi că pacientul răspunde mai bine la terapia oncologică dacă are şi o schemă de nutriţie bine stabilită pe forma lui de cancer, spune Cezar Irimia

Te-ar mai interesa: Fructul ideal pentru un somn liniştitor. Ce să con...

Echilibrarea din punct de vedere psihologic a pacientului

„Pe lângă acest lucru, ne dorim şi echilibrarea din punct de vedere psihologic a pacientului, pentru că şi acest lucru este foarte important. Ştim bine că un pacient care nu este echilibrat emoţional nu va răspunde la tratament, chiar dacă are această schemă de nutriţie”, mai spune Cezar Irimia.

Proiectul lansat astăzi de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Institutul Oncologic Bucureşti are ca obiectiv creşterea calităţii vieţii bolnavilor oncologici în timpul tratamentului şi post-tratament,  potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Tratamentele pentru obezitate, introduse de OMS pe...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private