marți, august 3, 2021

Ai implinit 40 de ani? Ai ajuns la varsta maturitatii, iar corpul tau incepe sa se manifeste in feluri neprevazute.

Iata ce schimbari ar trebui sa adopti in viata ta pentru a-i oferi organismului tau

tot ce are nevoie pentru a ramane sanatos.

Pondereaza-ti efortul

Dupa ce ai trecut de varsta de 40 de ani, poti incepe sa simti niste schimbari in ceea ce priveste starea de sanatate. Poate ca nu mai dormi la fel de bine sau poate ca vederea nu mai e la fel de buna ca pe vremuri. Nu te ingrijora – accepta schimbarile care au loc in viata ta si incepe si tu sa faci niste ajustari care sa te mentina sanatoasa si in forma, pentru ca mai ai multe lucruri frumoase de experimentat.

Asigura-te ca dormi suficient

Acum, mai mult ca niciodata, este important sa dormi cel putin 7-9 ore pe noapte.

Somnul nu are legatura doar cu productivitatea, ci influenteaza intreaga stare a organismului, inclusiv aceea de foame. Daca nu dorni suficient de mult, te vei simti infometata toata ziua. Daca faci sport, asigura-te ca antrenamentul se incheie cu cel putin cateva ore inainte de somn si ca opresti toate aparatele cu ecran, cu cel putin o ora inainte de a te culca. Pe langa asta, poti face o baie calda sau poti bea o cana de ceai din plante, poti face meditatie, poti sa citesti o carte sau sa dezlegi integrame.

Nu uita sa bei suficienta apa

La aceasta varsta, beneficiile consumului suficient

de apa asupra organismului sunt si mai eficiente. Nivelul tau de energie, functionarea corespunzatoare a rinichilor, dar si multe alte functii depind de un consum suficient de apa. Sfatul general este sa consumi cel putin 8 pahare de apa pe zi, dar este posibil sa ai nevoie de mai mult sau de mai putin, in functie de cat efort fizic faci, tipul de climat in care traiesti, constitutia corporala etc.

Cititi continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Ultimele stiri

Parteneri