Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul? Expert: Înseamnă, de fapt, depresie

Pentru că nu știm sau neglijăm, evităm să ne antrenăm creierul. Poate funcționa la capacitate maximă dacă îl antrenăm, la fel ca fizicul nostru. Odată cu vârsta, creierul nostru se depreciază, iar noi trebuie să găsim activități care implică gândirea pentru a ne putea menține sănătatea cât mai mult timp.

Ce se întâmplă dacă NU ne antrenăm creierul?

Potrivit terapeutul Oana Berdilă, există tehnici care tehnici prin care putem influența nu doar funcțiile cerebrale, ci chiar structura creierului. Iată cum putem să ne antrenăm creierul.

El este cel care generează absolut fiecare celulă din corpul nostru

„Ne antrenăm creierul. De ce? Pentru că este sistemul central de comandă a tot ceea ce se întâmplă în corpul nostru. El este cel care generează absolut fiecare celulă din corpul nostru, iar o funcționare corectă a lui poate să-ți dea starea aia de bine. Altfel, fie că vorbim de emoții negative, fie că vorbim de gânduri negative, înseamnă boală și înseamnă, de fapt, depresie”, a spus Oana Berdilă la Antena 3.

„Cât timp vorbim despre o combinație emoții-gânduri dintr-o zonă de neutralitate, atunci putem vorbi de a integra înăuntrul nostru valori. Cuvintele ne pot însănătoși creierul. Pentru că, dacă zi de zi repeți sunt un nimeni, asta vei atrage. Dar, dacă spui sunt bine cu mine, iată vorbim de o altă energie. Dacă oamenii ar înțelege că acest prefrontal este, de fapt, un cadou pe care l-au primit și chiar îl folosesc prin a-și crea viața pe care și-o doresc, multă lume ar fi mai fericită”, a spus terapeutul Oana Berdilă

„Dacă, de exemplu, îmi doresc ceva și nu mi-a ieșit, mă supăr pe mine și spun că nu sunt suficient de bun, emoția este una de dezamăgire, de rușine, de furie. Toate emoțiile acestea – rușine, vinovăție – sunt emoții care ne mănâncă, pur și simplu, energiile mitocondriale și automat va însemna boală sub orice formă. Iată de ce ideal este să vedem clar unde suntem, unde vrem să ajungem și ce ne dorim. Pentru că, dacă rămânem în supraviețuire, și nu ne folosim neo-contextul, nu putem fi creativi, nu mai putem învăța”, a spus specialistul.

Recent Posts

Doctorii români se reunesc. Care este scopul evenimentului

Chirurgii esteticieni se reunesc anul acesta la un Congres Național pentru valorizarea chirurgiei estetice românești,…

14 minute ago

Atenție! Medic: Cu prea multă sare, rinichii nu se pot regla

Nivelul de sodiu din organism pot suferi de hipertensiune arterială, probleme renale și chiar insuficiență…

44 de minute ago

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă dezvăluie 7 SECRETE pentru menținerea unui creier sănătos

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă:  7 SECRETE pentru menținerea unui creier sănătos! Cunoscutul neurochirurg dezvăluie cele șapte…

o oră ago

Sfaturi pentru îngrijirea pielii. Dr. Dana Miricioiu spune care sunt cele mai eficiente tretamente

În ultimii ani, tratamentele cu laser pentru îngrijirea pielii au devenit tot mai populare. Remarcate…

2 ore ago

Mâncare de post: Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci

Mâncare de post. Rețeta pentru ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus este recomandată persoanelor…

2 ore ago

Nereguli la produsele lactate. Ce au găsit inspectorii ANSVSA

Nereguli la produsele lactate consytatate după un control efectuat de ANSVSA. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian