vineri, august 19, 2022

Ce trebuie să știi atunci când pleci în vacanță. Un medic a dezvăluit pentru DCnews ce trebuie să facem pentru a ne feri de bolile digestive în concediu. Există un kit de vacanță pe care este bine să îl avem în bagaj!

„Se poartă vacanțele exotice și e bine să verificați dacă sunt necesare anumite vaccinuri sau anumite precauții pentru zonele mai exotice, unde poate e nevoie de vaccin de febră galbenă, de prevenție de malarie sau de altceva. Sunt cazuri și noi, de trei ani de zile, din cauza pandemiei, nu s-a mai vorbit de alte lucruri, dar sunt cazuri și chiar recent am avut cazuri de compatrioți întorși cu malarie.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

E important și trebuie să vezi să ai toate măsurile de precauție, să nu-ți strici vacanța înainte de a pleca, că nu ai ceea ce e necesar.

Bolile digestive de sezon cuprind o grupă mare de boli: diareea călătorului de exemplu.

Dacă mergem în zone considerate cu risc sanitar, țările unde clima e foarte caldă și populația foarte numeroasă, igiena are anumite probleme, e bine să bei apă îmbuteliată, e bine să fii atent chiar și când te speli la duș, pe dinți, să nu folosești apa dacă nu există precauțiune acolo. Inclusiv gheața care se pune în pahare trebuie să fie de proveniență sigură.

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...


Trusa medicală care nu trebuie să lipsească din bagaj

Există un soi de kit cu care fiecare dintre noi poate că e bine să plecăm la drum, și aici să știți că în unele țări nu ai un acces atât de ușor la antibiotice și sunt necesare consulturi, consulturi care uneori sunt decontate, e bine să avem o asigurare de călătorie, mai ales în vremurile actuale.

În plus, pandemia nu a dispărut complet, deci cu masca în aglomerații și în aeroport e o măsură bună ca să nu ratezi apoi concediul.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

Sun boli virale cu transmitere aerogenă și evident că e bine să fii precaut. E aglomarație? Mai bine te ferești”, a declarat medicul Lucian Negreanu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private