Sari la conținut

Ce trebuie să știi dacă dormi pe spate. Medic: creierul se „vindecă”…

Ce trebuie să știi dacă preferi să dormi pe spate. Un medic spune care sunt beneficii majore pentru sănătate ale dormitului pe spate. Somnul odihnitor a devenit în timp un lux pentru mulți oameni din cauza stresului, a problemelor zilnice sau a obiceiurilor proaste.

Se consideră că dormitul într-o poziție care oferă un anumit nivel de confort este necesar pentru un somn sănătos și treziri nocturne odihnitoare. Pe de altă parte, calitatea sufletului depinde de o serie de variabile, de la factori genetici până la factori mai banali, în funcție de cât de sărată va fi calitatea acestuia.

Medic: creierul eliminând toxinele cardiovasculare, pulmonare și cerebrale

Se mai spune că creierul se „vindecă” mai bine atunci când doarme pe o parte, eliminând toxinele cardiovasculare, pulmonare și cerebrale.

Ce trebuie să știi dacă dormi pe spate. Medic: creierul se „vindecă”…

Potrivit Tech Radar, cea mai bună poziție este cea în care avem parte de un somn profund și ne trezim cu energie, potrivit medicilor care consideră că fiecare organism este construit diferit și are nevoi diferite.

Profesorul Guy Meadows, fizician și cofondator al Școlii de Somn, spune care sunt avantajele dormitului pe o parte. „Există anumite poziții de dormit despre care se crede, în general, că sunt mai bune decât altele pentru sănătate”.

Dacă sforăiți sau suferiți de apnee în somn, dormitul pe spate nu este cea mai bună poziție pentru un somn netulburat.

„Dormitul pe o parte este recomandat celor care sforăie sau celor care suferă de apnee în somn, deoarece este un fel de terapie pozițională; ajută la menținerea limbii departe de gât, iar astfel căile respiratorii nu vor mai avea probleme”, susține el.

De ce mai bine pe partea stângă?

În același timp, persoanele care dorm pe o parte pot menține alinierea corectă a coloanei vertebrale. Celor care suferă de reflux gastroesofagian, dr. Meadows le recomandă să doarmă pe partea stângă.

Dormitul pe partea dreaptă

Dacă dormiți pe partea dreaptă și suferiți de arsuri la stomac, această poziție contribuie ca acidul din stomac să se verse în mucoasa esofagului, creând senzația de arsură, extrem de greu de suportat.

„Dormitul pe partea stângă este mai bun și pentru digestie, deoarece stomacul se găsește pe partea stângă”, spune dr. Meadows.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel