joi, martie 30, 2023

Vești de ultimă oră despre cardul de sănătate. Ce se întâmplă dacă expiră la 1 iulie. Autoritățile au făcut anunțul

Veste foarte utilă pentru toți asigurații sistemului public de sănătate. În plină stare de alertă, care nu se știe cât va mai ține, având în vedere curba ascendentă a infectărilor cu noul coronavirus, oficialii au decis.

Valabilitatea cardurilor de sănătate care urmează să expire la 1 iulie va fi prelungită cu șapte ani. Tot de la începutul lunii viitoare, se va reintroduce în spitale utilizarea și validarea serviciilor cu cardul național de sănătate. Se dorește o evidență clară a celor care se internează, folosesc servicii medicale la domiciliu sau beneficiază de servicii paraclinice de imagistică medicală și de laborator.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A crescut cu 16% incidenţa cazur...

Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate: Am obținut finanțare pentru prelungirea valabilității acestuia pentru 4.200.000 de persoane din țara noastră. Începând cu data de 1 iulie urmau să expire aceste carduri, or prelungirea valabilității acestora s-a obținut pentru încă șapte ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private