miercuri, septembrie 23, 2020

Mihaela Bilic revine cu explicații după ce într-un interviu acordat omului de televiziune Marius Tucă a izbucnit de revoltă, spunând că este de neconceput ca femeile să nu beneficieze de informare corectă pentru a-și pregăti organismul când menopauza se instalează.

Nutriționistul Mihaela Bilic a fost invitată pentru un interviu și de platforma online Ce se întâmplă, doctore?, unde a dat mai multe detalii referitoare la terapia de substituție hormonală.

Citește și:

Este evident că menopauza este un proces care vizează toate femeile, într-un anume punct al vieții, mai devreme sau mai târziu, în funcție de starea noastră fizică.

De aceea, nu este posibil ca femeile să nu cunoască toate aspectele legate de ceea ce implică menopauza.

Mihaela Bilic afirmă cu tărie că doar în Evul Mediu o femeie la menopauză avea voie să creadă că nu mai e nimic de făcut.

Citește și:

Menopauza poate fi o etapă super relaxată, dacă femeia este pregătită hormonal. Întrucât, ne place sau nu, adevărul este doar unul: cantitatea de hormoni se reduce progresiv.

Femeie trecute de 50 de ani nu trebuie puse la marginea societății. Cu amărăciune, dna Bilic a spus: ”În societatea de azi, după 50 de ani există tendința de a nu mai reprezenta interes nici pentru bărbați, nici pentru angajatori.”

Citește și:

Este profund greșit să te consideri pe un fel de linie moartă, accentuează nutriționista.

Din păcate, menopauza și pre-menopauza afectează femei din ce în ce mai tinere. Apar tulburări ale ciclului menstrual deja după 40 de ani!

Pe înțelesul tuturor, doamna Bilic explică: așa cum avem insulină pentru diabetici, când pancreasul lor nu o mai secretă, așa avem hormoni pentru femeile ale căror ovare nu le mai produc.

Acești hormoni se pot lua dintr-o pilulă, cremă sau plasture, spune specialista pentru CSID.

Medicul avertizează că lipsa hormonilor nu afectează doar silueta și aspectul pielii, ci predispune la osteoporoză și boli cardiovasculare, boli la care și bărbații sunt mai expuși, tocmai din cauza lipsei estrogenilor, care protejează femeile în perioada lor activă de menstruație.

Mai pot apărea, în lipsa hormonilor estrogeni: diabetul, obezitatea, colesterolul crescut în sânge, riscul crescut de infarct și accident vascular cerebral.

De aceea, este vital să substitui lipsa estrogenilor, iar medicul specialist trebuie să recomande varianta cea mai bună pentru tine.

De aceea, Mihaela Bilic face apel pentru toți colegii medici, de a fi mult mai atenți la modul în care gestionează fiecare caz de menopauză în parte.

Femeile au dreptul să fie informate și să nu trăiască apăsate de repercusiunile grave ale lipsei hormonilor aproape jumătate din viață!

Citiți aici ce alimentație este recomandată femeilor la menopauză: AICI

Sursă foto: Captură Interviu Live pentru CSID

Parteneri