Categories: Stil de viaţă

Cea mai sănătoasă pâine pentru diabetici. Reglează nivelul zahărului din sânge

Diabetul este o afecțiune caracterizată de funcționarea necorespunzătoare a pancreasului. Dacă acesta nu funcționează corect, pancreasul nu poate regla nivelul zahărului din sânge, iar diabetul se poate instala.

Odată declanșat, diabetul nu se poate vindeca. Totuși, acesta poate fi ținut sub control cu ajutorul alimentației și tratamentelor.

Diabeticii trebuie să urmeze o dietă specială care să nu afecteze nivelul zahărului din sânge și care să nu îl ridice brusc.

Pâinea poate fi, uneori, contraindicată în diabet, în funcție de ingredientele pe care le conține. Cu toate acestea, pentru câ pâinea este un aliment de bază pentru români, există un anumit tip de pâine care este chiar reocmandat în cazul diabeticilor.

Pâinea recomandată diabeticilor

Cea mai bună pâine pentru a scădea zahărul din sânge este pâinea din 100% cereale integrale, dezvăluie medicul nutriţionist american Courtney D’Angelo, potrivit Click! pentru femei.

Pâinea din cereale integrale conține o multitudine de nutrienți care, de fapt ajută la reglarea zahărului din sânge.

Fibrele ajută la încetinirea absorbției zahărului, favorizează dezvoltarea bacteriilor intestinale și te ajută să ajungi mai repede la senzaţia de saţietate, ceea ce scade pofta de gustări nesănătoase de-a lungul zilei.

Evită carbohidrații rafinați

Pentru reducerea şi controlarea nivelului glicemiei, este bine să reduci consumul de carbohidrați rafinați și procesați, ca produsele de patiserie și pâine albă.

Organismul descompune aceste alimente rapid în glucoză, care intră în sânge și crește nivelul glicemiei, fluctuație care trebuie evitată atât pentru a preveni diabetul, dar și pentru a-l ține sub control.

Cerealele integrale bogate în fibre, ca ovăzul sau orzul, îmbunătățesc nivelul de glucoză din sânge, deoarece fibrele nu sunt absorbite de organism și nu creează o creștere a zahărului din sânge, precum produsele din carbohidrați rafinați.

Consumul de pâine din cereale integrale, bogată în fibre și săracă în zaharuri rafinate, poate fi o modalitate excelentă de ţine glicemia sub control, notează sursa citată. Astfel, este cea mai recomandată pâine pentru a preveni diabetul și a menține un nivel normal al glicemiei.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

5 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

6 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

6 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

7 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

7 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic