Sari la conținut

Cel mai bun tratament naturist pentru pietre la fiere. Simptomele litiazei biliare

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Calculii biliari sau „pietrele la fiere” pot fi extrem de mici, astfel încât se elimină natural fără ca măcar să vă daţi seama, alţii sunt mai mari, dificil de eliminat. În acest din urmă caz vi se poate recomanda operaţia, dar există şi alte metode, naturale, de a scăpa de calculi.

Calculii sunt formaţi din particule de colesterol, săruri minerale (calciu) şi săruri biliare. Aceştia se formează încă din ficat şi îi îngreunează activitatea, duc la inflamarea şi mărirea lui în volum. De regulă, ficatul secretă cam un litru de fiere pe zi.
Este important de precizat că sunt două tipuri de pietre la colecist, și anume: pietre de colesterol (formate din excesul de colesterol) și pietre pigmentare (formate din excesul de bilirubină).

Potrivit specialiştilor, sunt predispuse să facă pietre la ficat şi vezica biliară persoanele supraponderale, care mănâncă multe grăsimi, bolnavii de diabet, femeile care iau contraceptive sau cei care se tratează cu pastile pentru scăderea colesterolului.

Dacă aţi primit acest diagnotic, că aveţi calculi biliari, este esenţial să reduceţi consumul de alimente prăjite şi grase, urmând totodată o dietă strictă bazată pe sucuri de fructe şi legume timp de 1 sau 2 săptămâni.

Simptomele litiazei biliare

La inceput simptomele lipsesc sau sunt foarte usoare, durere vaga in hipocondrul drept si tulburari intestinale, constipatie sau diaree.

– Durere abdominală intensă

– Dureri de spate

– Grețuri

– Vomă

– Distensie abdominală (umflarea abdomenului)

– Febră

– Indigestie

– Frisoane

– Mișcări intestinale neregulate

– Urină închisă la culoare

– Diaree

– Pancreatită

– Icter

Tratament naturist eficient

Reţeta pentru dizolvarea calculilor biliari este simplă şi este compusă din 250 de mililitri de ulei de măsline și de 250 de mililitri de suc de lămâie (stors de la aproximativ șase lămâi).

În ziua în care începi tratamentul, nu mai mânca nimic după ora 12, până a doua zi. Seara, la ora 20:00, bea un pahar mic, de 50 de mililitri, cu ulei de măsline, apoi un păhărel de suc de lămâie. Așteapă 15-20 de minute, după care bea, din nou, 50 de mililitri de ulei și 50 de mililitri de suc de lămâie. Continuă, astfel, de cinci ori, la intervale de 15-20 de minute.

După ce termini, stai culcat pe partea dreaptă și aplică o sticlă de apă fierbinte pe zona ficatului. Apoi, așează-te pe spate și stai așa până dimineață. A doua zi, continuă tratamentul cu suc de morcov, sfeclă roșie și țelină (dimineața), supă de legume (după-amiaza) și un iaurt (seara).

Acest tratament funcționează, deoarece acidul citric din lămâie înmoaie pietrele și le transformă în stare gelatinoasă, iar uleiul de măsline stimulează secreția bilei și favorizează eliminarea calculilor în stomac. Astfel, pietrele trec în tractul digestiv și sunt înlăturați prin scaun.

sănătatea creierului
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

În cazul în care acest tratament de dizolvare a pietrelor la fiere nu este pe placul tău, există o variantă mai ușoară, potrivit bzi.ro. Se ia o lămâie, se spală foarte bine și se toacă mărut, cu tot cu coajă. Se amestecă, apoi, cu miere și ulei de măsline, în cantități egale (este recomandat să folosești o lingură de lemn). Consumă preparatul cu jumătate de oră înainte de mesele principale, timp de 15 zile. Poți relua cura după o pauză de 10 zile.

Dieta recomandată persoanelor cu pietre la fiere

Alimentele RECOMANDATE persoanelor care se confruntă cu pietre la fiere sunt: carne slabă, fiartă sau la grătar, legume crude, fierte sau la grătar, piureuri, brânzeturi și lactate slabe, fructe și prăjituri cu fructe.

Pentru ameliorarea simptomelor date de prezența pietrelor la fiere, este important să EVIŢI: prăjeli de orice fel (carne, ouă, cartofi, ceapă), carne grasă (porc miel, găină de țară), mezeluri grase și afumături, maioneză și mâncăruri care conțin maioneză (salată boef, salată de vinete), smântână, unt, brânzeturi grase, varză, fasole, murături, ciocolată, alimente picante, băuturi carbogazoase, băuturi alcoolice.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel