miercuri, iunie 29, 2022

Cancerul poate apărea în multe forme și în multe locuri. La rândul său, necesită și multe tipuri diferite de tratament.

Boala mortală ucide milioane de oameni pe an  pe tot globul.

The Express a raportat că adesea a nu ști ce să căutați poate fi o cauză cheie în cazurile fatale, deoarece oamenii nu recunosc semnelele suficient de devreme pentru a începe un tratament eficient.

Cancerul se poate răspândi prin corp nedetectat și cu cât devine mai extins, cu atât este nevoie de mai mult tratament pentru a-l combate. Acesta este motivul pentru care detectarea precoce este atât de importantă.

Te-ar mai interesa: Fructul preferat al românilor, periculos pentru să...

Din cauza provocării uriașe pe care cancerul o reprezintă pentru umanitate, este, de asemenea, subiectul unor mase de cercetări cu resurse uriașe pentru a învinge boala ucigașă.

Un astfel de studiu a identificat un singur semn „comun” care poate ajuta la indicarea pericolelor sale înainte de diagnosticare.

Care este semnul de avertizare precoce frecvent întâlnit la pacienții cu cancer?

Un studiu din Jurnalul de Sănătate Publică a constatat că simptomele cancerului la nivelul abdomenului au fost localizate la 23% dintre pacienții care au fost diagnosticați cu 27 de tipuri comune și rare de cancer.

Dureri abdominale: găsite la 23% dintre pacienții cu cancer

În lucrare, cercetătorii au spus: „Creșterea gradului de conștientizare cu privire la posibilele simptome de cancer este importantă pentru căutarea în timp util a ajutorului.

Te-ar mai interesa: Iată de ce este bine să bei BERE! N-ai fi crezut, ...

Campaniile recente s-au concentrat pe grupuri de simptome (cum ar fi simptomele abdominale) mai degrabă decât pe simptomele de alarmă individuale asociate cu anumite tipuri de cancer.

Înțelegerea frecvenței și naturii prezentării simptomelor abdominale în rândul pacienților cu cancer ar putea informa proiectarea și evaluarea campaniilor de conștientizare a sănătății publice.

Cercetarea a fost efectuată prin analizarea a opt simptome abdominale diferite – durere abdominală, modificare a obiceiului intestinal, balonare/distensie, dispepsie, sângerare rectală, disfagie, reflux și greață/vărsături – la 15.956 de pacienți care au fost diagnosticați ulterior cu cancer.

Te-ar mai interesa: Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnulu...

Aproape un sfert dintre pacienți au avut simptome abdominale.

„Simptomele abdominale sunt frecvente în rândul pacienților cu cancer, în timp ce timpul până la prezentare la doctor variază în funcție de simptom”, au concluzionat cercetătorii.

Alte simptome de cancer includ:

  • Sânge în fecale
  • Diaree sau constipație fără un motiv evident
  • Senzația de a nu ți-ai fi golit complet intestinele după ce ai mers la toaletă
  • Durere în stomac

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private