Categories: Ştiri sănătate

Cele 9 alimente cu un conținut ridicat de magneziu pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi

Cele 9 alimente cu un conținut ridicat de magneziu pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi. Magneziul este unul dintre cei mai importanți nutrienți din corpul nostru și joacă un rol important în funcția musculară și nervoasă.

De asemenea, oferă energie, iar nivelurile scăzute de magneziu te pot face să te simți obosit tot timpul.

Potrivit experților în sănătate, cantitățile scăzute de magneziu din organism pot crește riscul de:

  • hipertensiune arterială,
  • boli de inimă,
  • diabet,
  • artrită la femei.

Prin urmare, puteți face câteva modificări dietetice pentru a crește nivelul de energie și vitalitate și pentru a construi o imunitate sănătoasă. Chiar dacă este un nutrient minor, magneziul joacă un rol semnificativ în sănătatea generală, esențial pentru fiecare funcție a organismului.

Modalități de a crește nivelul de magneziu prin dietă

Chiar dacă există multe suplimente de magneziu disponibile cu ușurință pe piețe, experții consideră că este de preferat să mănânci alimente întregi care conțin magneziu pentru a preveni o deficiență.

Pentru a vă repara magneziul, optați pentru următoarele alimente:

1. Legume cu frunze verzi: Legumele cu frunze verzi sunt super-alimentul suprem care conține vitamine și minerale esențiale, precum și o serie de beneficii potențiale pentru sănătate.

Verdeturile, cum ar fi spanac, varza kale și magneziul, sunt încărcate cu magneziu și pot fi încorporate cu ușurință în dieta ta zilnică prin supe, salate sau feluri de mâncare. Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, o ceașcă de spanac crud conține aproape 7 mg de magneziu, ajutându-vă să vă atingeți obiectivul zilnic de magneziu.

2. Semințe și nuci: Semințele și nucile sunt puteri ale diverșilor nutrienți și vă ajută să vă mențineți sănătos și în formă. Nucile precum migdalele, caju și alunele sunt încărcate cu magneziu.

Nutriționiștii recomandă să amestecați nuci și semințe și să faceți un amestec de casă pentru o gustare pentru a vă menține energia ridicată și nivelul foametei scăzut.

3. Peste gras: Peștele gras precum somonul, macroul și tonul ajută la creșterea aportului de magneziu, precum și a nivelului de vitamina D, antioxidanți și vitamina D.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, consumul de pește gras de cel puțin două ori pe zi oferă 25,5 mg de magneziu, ajutându-vă să vă apropiați de obiectivul zilnic de magneziu.

4. Soia: De asemenea, încărcată cu proteine, soia este o sursă excelentă de magneziu natural. Chiar și alte leguminoase din aceeași familie ca și fasolea neagră conțin magneziu în cantități bune.

Alimente cu magneziu de consumat zilnic

5. Avocado: Avocado este o sursă bună de magneziu, împreună cu diverse alte minerale și vitamine care fac din fruct un must-have în dieta ta zilnică. Potrivit experților, aproximativ jumătate dintr-un avocado oferă cel puțin 19,7 mg de magneziu.

Fructele sunt, de asemenea, bogate în grăsimi sănătoase și, prin urmare, sunt bogate în calorii, dar dacă sunt consumate în cantități moderate, pot ajuta la menținerea greutății.

6. Banană: Bananele nu sunt doar gustoase și sățioase, ci oferă și cantitatea necesară de magneziu de care organismul are nevoie pentru a întări mușchii și oasele.

7. Iaurt: Iaurtul este slab în grăsimi, digerabil și o sursă excelentă de magneziu și te poate menține sătul mai mult timp. Ajută la menținerea sănătății intestinale îmbunătățite și ajută la gestionarea greutății. Datorită conținutului ridicat de magneziu, iaurtul oferă și energie. Poate fi asociat cu orice fruct de sezon pentru a face o gustare delicioasă.

8. Orez brun: Cerealele integrale precum orezul brun au multiple beneficii pentru organism. Pe lângă menținerea nivelului de colesterol scăzut, vă ajută și să vă mențineți satul pentru o perioadă mai lungă de timp și, prin urmare, susțin pierderea în greutate.

Încărcat cu magneziu, o ceașcă de orez brun fiert cu bob lung oferă 78,8 mg de magneziu, ceea ce îl face o sursă bună.

9. Cartofi: Cartofii sunt o legumă consumată pe scară largă în întreaga lume. Tuberculul include o doză mare de magneziu și este versiunea cel mai frecvent consumată a nutrientului.

Potrivit nutriționiștilor, o porție de 175 g de cartofi noi fierți în coajă oferă 8% din magneziu necesar organismului.

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

8 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

8 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

9 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

9 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

10 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic