Sari la conținut

Cele mai bune fructe pentru diabetici: 4 fructe cu indice glicemic scăzut

Cele mai bune fructe pentru diabetici: 4 fructe cu indice glicemic scăzut.

Fructele și legumele sunt o parte importantă a dietei noastre, deoarece sunt sursa mai multor vitamine și minerale importante. Acești nutrienți ajută la menținerea corpului sănătos și în formă. Cu toate acestea, nu toate fructele sau legumele pot fi consumate de toată lumea, deoarece corpul tuturor nu este același și oamenii suferă de mai multe boli și afecțiuni.

Diabetul, de exemplu, este o astfel de afecțiune în care o persoană suferă de niveluri ridicate de zahăr din sânge.

Persoanele care suferă de diabet ar putea fi rezistente la insulină sau ar putea să nu fie capabile să producă suficient din aceasta și, prin urmare, aceasta duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Consumul de alimente și băuturi potrivite poate menține starea sub control. Consumul de alimente cu indice glicemic scăzut poate ajuta la controlul zahărului din sânge.

Ce este indicele glicemic

Indicele glicemic este o măsură a impactului alimentelor asupra nivelului de zahăr din sânge după masă. Se determină comparând cantitatea de carbohidrați dintr-un aliment dat cu impactul pe care îl are asupra zahărului din sânge atunci când este consumat.

Alimentele primesc scoruri ale indicelui glicemic, sunt etichetate ca fiind scăzute, moderate și mari.

Alimentele cu scorul IG de 55 sau mai mic sunt scăzute pe indicele glicemic, cu toate acestea, alimentele cu scorul IG de 70 sau peste sunt ridicate pe indicele glicemic.

Fructele sunt de asemenea marcate de scorurile lor GI, iar cele cu indice glicemic scăzut pot fi consumate de persoanele cu diabet.

Cele mai bune fructe pentru diabetici: 4 fructe cu indice glicemic scăzut

Iată patru din cele mai cunoscute fructe care au indice glicemic scăzut și pot fi consumate de persoanele cu diabet.

cireșele

1. Cireșe: au un punctaj de până la 20 la indicele glicemic și pot fi consumate de persoanele diabetice.

2. Caise uscate: au nota 32 la indicele glicemic și sunt bogate în vitamina A, E și alți nutrienți importanți.

Sursa foto: Shelley Pauls/unsplash

3. Merele: au nota 39 la indicele glicemic. Sunt indicate nu doar în diabet; sunt bune și pentru persoanele care suferă de alte afecțiuni.

4. Portocale: au un scor de 40 la indicele glicemic și sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C și fibre.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.