marți, iunie 6, 2023

În fiecare an, în lume sunt diagnosticate aproximativ 330 de milioane de cazuri noi de boli cu transmitere sexuală.

Herpesul genital este una dintre cele mai frecvente boli venerice în cazul căreia nici prezervativul nu oferă protecţie 100% ci doar 20%.

Boala este provocată de infecţia cu două virsuri herpetice: HSV1 ( în special cu acţiune bucală) şi HSV2 (care afectează mai ales zona genitală).

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

Odată infectat, organismul nu mai poate fi vindecat. Virusurile se pot transmite pe cale orală sau prin contact cutanat cu zonele genitale, declanşând în final herpes genital.

În primă fază, persoana infectată nu prezintă simptome clare, după care în zona genitală apare o inflamaţie, mâncărimi, vezicule în jurul sau pe organele genitale, care se sparg şi formează o crustă.

Până în prezent nu s-a descoperit niciun tratament care să ducă la vindecarea definitivă, ci doar la ameliorarea ei (pastile antivirale sau unguente care controlează frecvenţa şi intensitatea erupţiilor).

Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...

Un nou studiu însă oferă o speranţă celor infectaţi cu virusul. Cercetărorii au identificat o subcategorie de celule imunitare care suprimă focarele de infecţie cauzate de virusul hepesului de tip 2 (HSV2).

Descoperirea este un prim pas important în crearea unui vaccin care să prevină leziunile provocate de herpes în cazul persoanelor care au deja virusul.

 

 

 

 

 

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private