miercuri, decembrie 8, 2021

Certificatul verde COVID a fost adoptat, în mai multe state, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pe lângă scopul inițial de facilitare a călătoriilor în U.E., documentul este impus și in interiorul unor state pentru a permite accesul la diferite evenimente sau în anumite spații publice.

Anumite state, însă, limitează valabilitatea sa în funcție de data vaccinării, în cazul persoanelor care au ales să se imunizeze anti-COVID. Prin urmare, în Israel, spre exemplu, persoanele care s-au imunizat în urmă cu 6 luni vor fi nevoite să facă și a treia doză de vaccin pentru a extinde valabilitatea.

Te-ar mai interesa: Primul centru din România care angajează, în mod d...

În Israel, certificatul verde expiră în lipsa celui de-al treilea rapel al vaccinului

Peste un milion de israelieni trebuie să se vaccineze cu a treia doză pentru reînnoirea certificatului verde, care permite accesul în anumite locuri publice.

Dacă documentul a expirat, un permis temporar poate fi obținut după un rezultat negativ la testul PCR. Comisia pentru coronavirus urmează să stabilească măsuri pentru continuarea activității în sistemul educativ, comunică RRA.

Certificatele verzi a peste un milion de israelieni expiră. Documentul care atestă o schemă de vaccinare cu două doze nu mai este valabil dacă au trecut şase luni de la administrarea celei de-a doua doze, va fi reînnoit după administrarea celui de-al treilea vaccin.

Te-ar mai interesa: Ce încearcă să îți transmită visele. Nu ignora ace...

Ministerul Sănătății din Israel a informat că persoanele vaccinate doar cu două doze sau recuperate după boală trebuie să se vaccineze.

Fără certificat verde accesul în anumite locuri publice și la evenimente, inclusiv în restaurante și muzee se poate face în baza unui test PCR contra cost.

Peste câteva zile ar urmă să aibă loc o reuniune a comisiei pentru coronavirus care nu s-a întrunit de aproape o lună.

Te-ar mai interesa: Operații și tratamente gratuite pentru copiii cu d...

Autoritățile medicale sunt preocupate de părinții elevilor care ar putea să beneficieze de teste rapide.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri