marți, noiembrie 30, 2021

Inițial, certificatul verde a fost implementat pentru a facilita călătoriile în interiorul U.E. Având în vedere contextul pandemic actual, autoritățile au decis ca acesta să fie adoptat și în interiorul

Te-ar mai interesa: Top 6 alimente care luptă împotriva cancerului și ...

țării pentru a gestiona mai bine evoluția situației epidemiologice.

Certificatul verde COVID devine, de astăzi, obligatoriu pentru accesul la diferite evenimente. Acesta se va impune dacă rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori.

Această măsură este necesară, susțin specialiștii, pentru a limita răspândirea variantei Delta, care este dominantă în România. Aceasta are o contagiozitate ridicată, ceea ce înseamnă că se poate transmite foarte ușor de la persoană la persaoană.

Varianta Delta este, de fapt, responsabilă pentru creșterea bruscă a numărului de infectări din ultimele săptămâni.

Când este necesar

Te-ar mai interesa: Noi restricții vor fi adoptate în perioada următoa...

certificatul verde?

Certificatul verde COVID devine obligatoriu de astăzi, pentru accesul la diferite evenimente, în toate localităţile unde rata de incidenţă este cuprinsă între 3 şi 6 la mia de locuitori.

Documentul atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea şi este obligatoriu la spectacole, cinema, competiţii sportive, nunţi sau botezuri.

Excepţie fac doar copiii cu vârste mai mici de şase ani.

În plus, la cinematografe sau teatre va fi permis accesul publicului până la 50 la sută din capacitate şi cu purtarea măştilor de protecţie.

În baruri, cluburi şi discoteci

Te-ar mai interesa: Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta O...

limita va fi de 30 la sută, iar la mitinguri pot fi prezente cel mult 100 de persoane.

Deși multe persoane consideră că acest document creează situații descriminatorii, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, susține că noile reguli nu ar trebui să îngrijoreze din acest punct de vedere.

„În primul rând vreau să subliniez că această hotărâre n-a impus restricţii. Deci în loc să se închidă total după 3 la mie, în intervalul 3-6 la mie s-a găsit o soluţie prin care totuşi să mai permitem activităţile economice să se desfăşoare într-un anumit control sanitar aferent. Asta

Te-ar mai interesa: Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, nece...

înseamnă că nu putem vorbi de discriminare. Noi permitem tuturor categoriilor să participe, cu o condiţie: să fie una din cele trei. Să fii vaccinat, doi – să fii testat, trei – să fi trecut prin boală”, a declarat Raed Arafat, potrivit RRA

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri