duminică, iunie 13, 2021

Dacă în urmă cu câteva zile autoritățile anunțau că primele măsuri de relaxare nu vor fi mai devreme de 1 iunie, în cadrul Ședinței de Guvern din cursul zilei de ieri, 13 mai, am fost plăcuți surprinși cu noile măsuri de

relaxare ce vor începe să își facă simțete efectul cu 15 mai. Printre măsurile anunțate se număra renunțarea la masca de protecție în aer liber ș riicarea restricțiilor de circulație.

Cu toate acestea, Premierul face apel către oameni să continuie să se vaccinaze, pentru că în funcție de evoluția campaniei de vaccinare vor fi luate și următoarele măsuri de relaxare.

Am avut mai multe scenarii, am discutat și cu domnul președinte și am zis să extindem puțin indicatorii la care ne uităm și dacă vom avea rezultate mai bune la acești indicatori, vom lua măsurile mai devreme. A fost

un cumul de factori, dar am văzut că a mers mai bine valul 3 decât ne așteptam. Rata de pozitivare scăzut mai rapid decât ne așteptam, în corelație cu campania de vaccinare mai bună. Avem deja, de câteva zile, peste 100.000 de persoane care se vaccinează zilnic și în acest context am spus că e momentul să luăm această decizie”, a spus Cîțu.

Deși au fost luate măsuri de restricție, pandemia încă există

Am reușit să luăm această măsură mai repede pentru că românii au înțeles să se vaccineze. Dacă vrem să avem următoarele etape de relaxare trebuie să ne vaccinăm, altfel

va fi mai grea revenirea la normalitate. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a spus premierul.

Ceea ce am făcut acum este un pas spre revenirea la normalitate, pentru că am avut o campanie de vaccinare de succes şi avem indicatori care ne arată că suntem într-o perioadă bună, dar vom evalua permanent ce se întâmplă cu aceşti indicatori”, a adăugat el.

Ce urmează să facă Premierul pe 15 mai?

„Am promis că merg în Vamă şi, acum că am ridicat restricţiile de noapte, vă spun că este şi un motiv egoist că am ridicat restricţiile, am promis

că merg la mare. Acum trebuie să mă duc neapărat în Vamă şi să stau toată noaptea. Până la urmă a ieşit şi motivul pentru care am ridicat restricţiile de noapte”, a spus Florin Cîţu, joi seară, la Digi24.

Ultimele stiri

Parteneri