duminică, decembrie 4, 2022

Ciudățenii care ni se întâmplă când dormim. Care este cea mai înspăimântătoare și ce explicații sunt pentru toate aceste lucruri ciudate.

 

Uneori, dimineața, ne trezim parcă mai obosiți comparativ cu seara, înainte de culcare. Deși cu toții ne dorim un somn bun, odihnitor, iată că există anumite ciudățenii ce se petrec în timpul somnului.

Din aceste cazuri, nu ne odihnim prea bine și dimineața ne trezim fără pic de vlagă și de energie. Indiferent de câtă cafea am bea, această stare nu trece.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 decembrie. Fiarele de povară muncesc di...

Iată ciudățeniile din timpul somnului:

Halucinații

Este o senzatie bizara care poate aparea la granița dintre somn si veghe. In fata ochilor iti apar imagini bizare, creaturi fantastice sau fete inspaimantatoare.

Care este explicația? De regula copiii au mai des astfel de probleme decat adultii si de multe ori aceastea sunt principalele cauze pentru care cei mici refuza sa mearga la culcare.

La adulti, problema poate aparea din cauza stresului sau din pricina alcoolului.

Vorbitul în somn

Vorbitul in somn este o actiune inconstienta si nu implica nicio tulburare de natura psihologica sau psihiatrica. Exista, insa riscul, sa iti dezvalui secretele.

Te-ar mai interesa: Gheața neagră”, extrem de periculoasă. Carambol cu...

De ce se intampla? De regula, barbatii si copiii sunt predispusi vorbitului in somn, iar cauza principala este stresul. Psihicul unei persoane incepe sa reziste lucrurilor pe care nu le accepta in realitate.

Paralizia în somn

O persoana se trezeste in timpul somnului si nu se poate misca. Pot aparea si halucinatii sau sentimentul ca mai este cineva in camera. In antichitate aceasta problema era asociata cu posedarea.

Te-ar mai interesa: A fost călugăriță, dar a renunțat la hainele sfint...

De ce se intampla? In mod normal, in timpul somnului muschii sunt paralizati pentru a impiedica somnambulismul. Se pare ca daca dormi pe spate esti mai predispus paraliziei in somn.

Somnambulism

Mersul in somn este opusul paraliziei in somn. In timpul somnului, oamenii se pot ridica din pat, pot merge, chiar pot face curatenie sau pot iesi din casa, ceea ce este foarte periculos.

Cu toate acestea, dimineata nu isi mai amintesc nimic.

Te-ar mai interesa: Mihaela Rădulescu dezvăluiri fără perdea despre vi...

De ce se intampla? Copiii sunt mai predispusi catre somnambulism, iar cauzele raman neelucidate. Totusi, exista metode de a trata aceasta problema, noteaza sfatulparintilor.ro.

Iluminarea

Nu ti s-a intamplat niciodata sa descoperi solutia unei probleme la care te-ai gandit pe tot parcursul unei zile in timp ce dormeai?

Se zice ca insusi Dmitri Mendeleev a vazut tabelul periodic al elementelor intr-un vis, iar August Kekule a visat formula benzenului.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din vinetele congelate. Nu mai c...

De ce se intampla? Subconstientul stie raspunsul la multe intrebari la care nu putem gasi raspuns la nivel constient. In timpul somnului, subconstientul este mai activ si “adevarul” iese la suprafata.

Deși este ceva benefic, mai ales dacă putem afla răspunsuri și soluții, ne poate perturba somnul și dimineață ne trezim obosiți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private