Sari la conținut

Colesterol ridicat: ACEST semn mai puțin cunoscut apare în urechi

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Colesterol ridicat. Colesterolul este o grăsime de care corpul tău are nevoie pentru a funcționa corect. Cu toate acestea, prea mult colesterol rău vă poate crește șansele de a avea probleme, cum ar fi boli de inimă și accident vascular cerebral.

Colesterolul ridicat este adesea numit un ucigaș tăcut, deoarece este posibil să nu prezinte întotdeauna simptome de avertizare înainte de a duce la astfel de riscuri pentru sănătate. Cu toate acestea, uneori, pot apărea semne de avertizare.

Iată un steagul roșu al colesterolului ridicat care uneori vă poate lovi în urechi.

Colesterol ridicat: semnul de avertizare care apare în urechi

Un semn de avertizare mai puțin cunoscut al colesterolului ridicat în corpul dumneavoastră este pierderea auzului. Deși este posibil să nu fie primul semn de avertizare, este important să nu-l ignorați dacă aveți dificultăți la auz. Potrivit experților în sănătate, pierderea auzului cauzată de colesterolul crescut tinde să se producă treptat și afectează adesea ambele urechi în mod egal.

Pierderea auzului din cauza colesterolului ridicat începe adesea ca o dificultate de a auzi sunetele înalte sau de a înțelege conversația în medii zgomotoase. Dacă nu este tratată, abilitățile dumneavoastră auditive se pot înrăutăți în timp.

Colesterolul ridicat poate afecta auzul prin acumularea în artere. Acest lucru vă va îngusta arterele, limitând fluxul sanguin sănătos pentru buna funcționare a urechilor. Atunci când fluxul de sânge către structurile delicate ale urechii interne este compromis, acesta poate crește riscul de pierdere a auzului.

Dacă începeți să aveți pierderi de auz, este important să solicitați sfatul medicului. Dacă auzul dumneavoastră este afectat de colesterolul ridicat, va trebui să faceți anumite schimbări în stilul de viață recomandat de medicul dumneavoastră, împreună cu medicamentele, așa cum este prescris.

Alimente de evitat pentru a reduce colesterolul

Dieta ta joacă un rol important în creșterea sau scăderea nivelului de colesterol rău. Există anumite alimente de evitat dacă vrei să scazi colesterolul. Acestea includ:

  • prăjituri,
  • biscuiți,
  • plăcinte cu carne,
  • cârnați,
  • carne grasă.

De asemenea, este important să evitați alimentele care conțin ulei de cocos sau ulei de palmier. Acestea pot fi prezente în alimentele ambalate pe care le cumpărați, așa că asigurați-vă că verificați mai întâi lista de ingrediente.

Dacă aveți colesterolul ridicat, evitați untul, untura, smântâna și brânza tare precum cheddarul.

Alte simptome ale colesterolului ridicat

Pe lângă pierderea auzului, colesterolul ridicat se poate manifesta și prin alte simptome, cum ar fi umflături ale degetelor mâinilor, genunchilor sau tendonului lui Ahile din spatele gleznei.

Colesterolul ridicat poate duce, de asemenea, la apariția unor bulgări mici, galbene de colesterol în apropierea colțului interior al ochiului. Se poate prezenta și sub formă de arc corneean – un inel alb pal în jurul părții colorate a ochiului, irisul.

Consultați-vă medicul dacă aveți astfel de simptome.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel