Sari la conținut

Condimente minune. Reduc riscul de cancer, previn bolile de inimă și cresc longevitatea

Condimente minune. Reduc riscul de cancer, previn bolile de inimă și cresc longevitatea.

Condimentele nu sunt doar utile pentru a adăuga aromă mâncărurilor. Cele mai multe condimente și ierburi aromatice sau, mai bine zis, compusii lor activi, ar putea fi utilizate pentru multe probleme de sanatate si, in special, cele cardiovasculare.

Așa cum există super-alimente, există și super condimente, cele mai cunoscute pentru proprietățile lor benefice fiind scorțișoară, cuișoare, cimbru, piper și, bineînțeles, curcuma, din care este derivată curcumina.

antibiotic și antiviral natural

Condimente minune care pot prelungi viața

Potrivit express.co.uk, utilizarea anumitor condimente poate reduce riscul de cancer, diabet şi alte boli periculoase şi, astfel, poate prelungi viaţa. Există trei condimente naturale care au proprietăţi benefice şi protejează organismul de boli grave.

Primul pe listă este curcumina, care poate ajuta la reducerea riscului de cancer şi boli legate de vârstă.

„Curcumina poate prelungi viaţa prin inhibarea peroxidării lipidelor şi, de asemenea, prin creşterea activităţii antioxidante”, se arată în articol.

Într-un studiu, pacienţii care au consumat patru grame din această plantă pe lună au observat o reducere cu 40% a afectării colonului, care poate duce la dezvoltarea cancerului.

Toate condimentele au un anumit grad de putere antioxidantă, protejându-ne împotriva stresului oxidativ, fenomen care crește odată cu vârsta.

Coriandrul, salvia și cimbrul se află în fruntea listei ierburilor cele mai bogate în antioxidanți, în special cu acizi fenolici, acid rosmarinic și acid carnosic. (PM)

Uleiul esenţial de scorţişoară, unul dintre cele mai eficiente împotriva tumorilor

Următorul pe listă este scorţişoara, care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge în diabetul de tip 2 şi la reducerea proceselor inflamatorii din organism.

„Un studiu a arătat că extractul de scorţişoară poate diminua proliferarea celulelor canceroase şi poate provoca moartea acestora”, susţine dr.Nibbs.

Uleiul esenţial de scorţişoară este unul dintre cele mai eficiente împotriva tumorilor.

Un alt condiment util este salvia. Ajută la îmbunătăţirea funcţiei creierului şi memoriei, deosebit de importantă în prevenirea demenţei şi bolii Alzheimer. Salvia este, de asemenea, utilă în prevenirea bolilor de inimă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.