duminică, februarie 5, 2023

Termenul „fast-food” se referă în general la alimentele pe care oamenii intenționează să le consume rapid, fie la fața locului, fie în afara acestuia. Există o mulțime de dovezi bine cercetate care demonstrează diferitele efecte negative asupra sănătății ale  consumului excesiv de fast-food, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Multe unități de fast-food listează acum numărul de calorii pe care fiecare articol conține. Cu toate acestea, este doar un mic aspect de luat   în considerare dacă este sănătos sau nu.

Te-ar mai interesa: De ce recomandă nutriționiștii zeama de varză mura...

Fast-food-ul este de obicei sărac în ceea ce privește nutriția. Potrivit unei studiu din 2015, fast-food-ul tinde să conțină diverse substanțe care sunt în general nesănătoase. Este bogat în zahăr, sare, grăsimi saturate sau trans și mulți conservanți și ingrediente procesate. De asemenea, îi lipsesc unele substanțe nutritive benefice.

Cu toate acestea, nu toate fast-food-urile au efecte negative și o persoană poate face o alegere informată prin cercetarea conținutului nutrițional al anumitor produse fast-food. Oamenii pot găsi aceste informații pe site-urile web ale majorității restaurantelor importante.

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

Impact pe termen scurt

Fast-food-ul este de obicei bogat în zahăr, sare și grăsimi saturate sau trans. Reacția organismului la acești nutrienți are ca rezultat o serie de efecte pe termen scurt atunci când o persoană mănâncă fast-food.

Creșterea nivelului de zahăr din sânge

Fast-food-ul se descompune rapid, provocând o creștere rapidă a nivelului zahărului din sânge din cauza carbohidraților rafinați și a zahărului adăugat. La rândul său, acest lucru determină o creștere anormal de mare a insulinei, ceea ce duce la o scădere a zahărului din sânge. Acest lucru poate determina oamenii să se simtă obosiți. Insulina promovează foamea în continuare la scurt timp după masă.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru...

Tensiune arterială și retenția de lichide

Un mic studiu din 2016 a descoperit că consumul de niveluri ridicate de sare ar putea afecta imediat buna funcționare a vaselor de sânge ale unei persoane. Aportul în exces de sodiu are, de asemenea, legături cu retenția de lichide.

fast-food

Inflamație crescută

O singură porție de fast-food ar putea crește inflamația în întregul corp. Un studiu din 2015 a descoperit că o masă fast-food bogată în grăsimi saturate a crescut inflamația căilor respiratorii la persoanele cu astm bronșic. Această inflamație acționează ca un declanșator al atacurilor de astm.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care își găsesc iubirea târziu în viață...

Afectează aportul de nutrienți

Fast-food-ul nu conține de obicei fructe și legume proaspete. Dacă o persoană mănâncă frecvent fast-food, poate fi dificil să atingă aportul zilnic recomandat de cel puțin 5 porții de fructe și legume. De asemenea, pot avea dificultăți în a-și atinge aportul ideal de fibre, care conform Food and Drug Administration este de 28 de grame pe zi.

Mâncatul excesiv

Fast-food-ul este foarte gustos, ceea ce înseamnă că organismul îl descompune rapid în gură și nu are nevoie de mult mestecat. Prin urmare, activează rapid centrii de recompensă din creier.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

Această combinație antrenează palatul să prefere aceste alimente foarte procesate, extrem de stimulatoare și reduce dorința cuiva pentru alimente întregi și proaspete.

Impact pe termen lung

Există o mulțime de dovezi bine cercetate care arată că consumul regulat de alimente fast-food poate dăuna sănătății unei persoane.

Un studiu din 2015 a identificat efectele uneori ireparabile ale consumului de alimente fast-food. Astfel de riscuri includ obezitatea, rezistența la insulină, diabetul de tip 2 și diverse afecțiuni cardiovasculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private