Sari la conținut

Culmea tupeului în România: Un turist a intrat cu mașina pe pârtie ca să-și lase bagajele în fața hotelului

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Un turist din stațiunea Muntele Mic, situată în județul Caraș-Severin, a rămas împotmolit în zăpadă după ce a vrut să traverseze pârtia cu maşina ca să-și lase bagajul direct la hotel.

Jandarmii montani aflaţi în patrulare au observat cum bărbatul a traversat cu mașina două pârtii, zonă unde se aflau turiști, unii dintre ei cu schiurile, alții cu snowboard-ul sau sania.

Amendă de 1.000 de lei

Întrebat ce l-a făcut să intre cu mașina pe pârtie, turistul a dat un răspuns şocant: a făcut asta pentru că nu a vrut să care bagajele pe distanță mare prin stațiune și nici nu a vrut să apeleze pentru transportul acestora la personalul unității de cazare. Ulterior, jandarmii l-au amendat pe bărbat cu o mie de lei, pentru încălcarea regulilor de acces în stațiune, potrivit Digi 24.

sursa foto: digi24.ro

„Un turist din stațiunea Muntele Mic, județul Caraș-Severin, a traversat cu mașina două pârtii, punând în pericol viața și integritatea schiorilor, deoarece a ignorat semnele clare de interzicere a accesului. Acesta a rămas împotmolit cu vehiculul său chiar la baza ultimei pârtii.

Jandarmii montani din cadrul Postului Muntele Mic, aflați în misiune de patrulare, au observat mașina pe pârtia de schi și au intervenit prompt la fața locului. După identificarea conducătorului auto, acesta a declarat că intenționa să-și ducă bagajul la hotel, fără să folosească mijloacele de transport asigurate de proprietarii locurilor de cazare.

În urma incidentului, turistul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru încălcarea regulilor de acces și punerea în pericol a siguranței pe pârtiile de schi. Reamintim tuturor turiștilor importanța respectării semnelor și regulilor de siguranță în zonele montane, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite”, precizează Jandarmeria Caraş Severin într-un comunicat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel