Sari la conținut

Cum a aflat Anca Molnar că are o tumoră pe creier. Simptomul pe care l-a ignorat

cancer creier
Sursa foto: Doctorul Zilei
boala incurabila

Anca Molnar a fost învinsă de o boală necruțătoare. La doar 35 de ani, make-up artistul a decedat după o luptă grea cu cancerul.

Anca Molnar, cunoscută drept una dintre cele mai bune make-up artiste din țară, a decedat la vârsta de 35 de ani, după ce s-a luptat cu o boală nemiloasă. Prietena ei, Alina Radi, a dezvăluit cum a aflat, de fapt, tânăra din Timișoara că suferă de cancer. Se confrunta de ceva timp cu un simptom neplăcut, dar l-a ignorat total!

Buna ei prietenă, Alina Radi, a mărturisit că Ana se confrunta cu un banal simptom pe care l-a ignorat. Ea spune că prietena ei avea dureri de cap destul de des. Inițial nu le-a acordat importanță, dar durerile au devenit insuportabile și îi afectau viața zilnică.

„Acuza în ultima perioadă tot mai des dureri infernale de cap. La început nu le-a dat atâta importanță, pentru că așa suntem noi, dar nu mai reușea tot timpul să-și desfășoare activitatea și a hotărât să meargă să-și facă un control de specialitate.

Ea mi-a spus că dintre cunoscuți sunt prima persoană căreia simte că trebuie să-i spună, că eu pot să duc… mi-a spus că are tumoare pe creier”, a mai mărturisit Alina Radi, potrivit wowbiz.ro.

Anca Molnar
Sursă foto: romaniatv.net

Anca Molnar s-a stins din viață la vârsta de 35 de ani. Celebrul make-up artist a dus o luptă grea cu cancerul. Deși a sperat că se va vindeca după cele două operații pe creier, tânăra a pierdut lupta cu viața. Soțul ei a fost cel care a anunțat pe rețelele de socializare vestea tragică.

„Cu durere în suflet, va aducem la cunoștință ca astăzi, 11 iunie, Anca Molnar a plecat in ceruri. Cine dorește sa isi ia ramas bun si sa ii fie alaturi familiei poate veni la priveghi la casa mortuara Angels, situata în Calea Lugojului (fost restaurant Trafic) începând de astazi cu orele 18. Înmormântare va avea loc joi la Cimitirul din Ronat, situat pe strada Locotenent Ovidiu Bâlea la o ora pe care o vom anunță ulterior”, a mărturisit soțul ei pe Facebook.

Ce înseamnă  tumoră pe creier

O tumoră pe creier este o masă anormală de celule care crește în interiorul creierului. Aceasta poate fi benignă sau malignă și poate cauza simptome precum dureri de cap, pierderea echilibrului, tulburări de vedere sau probleme de vorbire. Diagnosticul și tratamentul unei tumori pe creier depind de tipul și dimensiunea tumorii, precum și de stadiul acestuia. Este important să consultați un medic pentru evaluare și tratamentul potrivit în cazul unei tumori pe creier.

Prevenire cancer pe creier

Iată câteva modalități de a preveni cancerul la creier:

  • Menținerea unei diete sănătoase, bogată în fructe și legume proaspete, bogată în antioxidanți și nutrienți care pot ajuta la protejarea celulelor creierului.
  • Reducerea expunerii la substanțe toxice sau cancerigene, cum ar fi fumatul, alcoolul excesiv și expunerea la radiații.
  • Protejarea capului de traume severe, cum ar fi purtarea cască la activități sportive sau profesionale periculoase.
  • Menținerea unei greutăți sănătoase și a unui nivel adecvat de activitate fizică, deoarece obezitatea și sedentarismul pot crește riscul de cancer la creier.
  • Evitarea expunerii la substanțe toxice din mediul înconjurător, cum ar fi pesticidele și alte substanțe chimice utilizate în gospodărie sau la locul de muncă.
  • Monitorizarea și gestionarea condițiilor de sănătate existente sau a factorilor de risc, cum ar fi tensiunea arterială ridicată sau diabetul zaharat, care pot crește riscul de cancer la creier.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel