Sari la conținut

Cum a reușit un cunoscut psiholog român să slăbească peste 100 de kg. Radu Leca: „ Primele șase luni de zile am mâncat ..”

radu leca
Sursă foto: Radu leca
Radu Leca

Obezitatea este o boală complexă care implică prea multă grăsime corporală. Obezitatea nu este doar o preocupare cosmetică. Este o problemă medicală care crește riscul apariției multor alte boli și probleme de sănătate. Acestea pot include boli de inimă, diabet, hipertensiune arterială, colesterol ridicat, boli hepatice, apnee în somn și anumite tipuri de cancer.

Există multe motive pentru care unii oameni au probleme cu pierderea în greutate. Adesea, obezitatea rezultă din factori moșteniți, fiziologici și de mediu, combinați cu dieta, activitatea fizică și alegerile de exerciții fizice.

Vestea bună este că chiar și o scădere în greutate modestă poate îmbunătăți sau preveni problemele de sănătate asociate cu obezitatea. O dietă mai sănătoasă, o activitate fizică crescută și schimbări de comportament vă pot ajuta să slăbiți. Medicamentele prescrise și procedurile de slăbire sunt alte opțiuni pentru tratarea obezității.

Am avut de ales între a muri și a renaște

Un exemplu de luptă câștigată în procesul cu obezitatea este dat de psihologul Radu Leca. Acesta a reușit performanța uluitoare de a slăbi 100 de kilograme.

„Am avut de ales între a muri având sângele foarte gros, ca marmelada, și de a renaște fără mâncare. La mine problema a fost cantitatea de mâncare pe care eu o înghițeam compulsiv după fiecare pacient cu care lucram.

La un moment dat, au început durerile de cap care au fost foarte rele o perioadă lungă de timp. Nu am știut de la ce sunt. Mi-am făcut analizele și când au vrut să-mi ia sânge s-a constatat faptul că nu au ce sânge să-mi ia fiindcă el era coagulat pe vene.

Am trecut printr-o intervenție care mi-a pus viața în pericol, dar în urma căreia am putut astfel să renasc și să scap de aproape 105 kg. De la 167 kg, la 63 kg în prezent.”, a povestit Radu Leca pentru DC News.

Am descoperit că nu am nevoie de mâncare

„Nu am avut un meniu. Primele șase luni de zile am mâncat 50g de mâncare solidă în fiecare zi. A fost, poate, cea mai neagră perioadă a mea în care m-am înfometat, am băut apă multă și am făcut foamea. Ulterior, am descoperit că nu am nevoie de mâncare, nici ca să trăiesc în opulența dopaminei ce apărea din cantitățile mari de mâncare consumată, nici să am senzația de bine.

Alături de medici care au avut grijă de mine, și cărora le-am explicat problema mea de coagulare, singura soluție a fost această reținere de la mâncare. Mi s-a spus să mănânc 150g pe zi, iar eu fiind disperat să trăiesc, să pot să-mi fac copilul mare, am preferat să mănânc 50g pe zi. Înseamnă două linguri de mâncare, dar care era formată din ceva pasat, gen brânză de vaci 0,5 sau 0,2, și în rest, apă.”, a spus Radu Leca.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: