Sari la conținut

Cum îți albești dinții în mod natural prin 5 metode simple și ieftine, de încercat acasă

albirea dintilor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum îți albești dinții în mod natural

Cum îți albești dinții în mod natural. Toată lumea visează un zâmbet de Hollywood, care nu doar că adaugă un plus la partea de frumusețe, dar ne oferă și un aspect mai sănătos.

Când întâlnești pe cineva pentru prima dată, primul lucru pe care îl observi este starea de sănătate bucală: dacă dinții sunt în stare bună sau sunt gălbui sau mai rău, cu carii sau lipsă. Ne facem o impresie despre cât de sănătos este cineva prin cât de bună/rea este sănătatea orală.

Există și alte motive pentru care dinții albi sunt atât de căutați. Dinții albi și strălucitori le sporesc oamenilor încrederea în sine și îi ajută să râdă liber și să nu se sfiească de a zâmbi.

Pentru a obține dinți mai albi, nu trebuie să cheltuiți bani mulți pe operații costisitoare de albire a dinților. Iată câteva remedii naturale pe care le puteți încerca pentru a obține acei dinți albi sidefați.

sare de masa
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Albește-ți dinții natural: 1. Exfoliant pentru dinți cu sare

Pasta de dinți conține sare, deoarece are proprietăți antiseptice ușoare, care pot contribui la menținerea unei bune igiene orale. În plus, sarea este un agent abraziv și, prin urmare, poate ajuta la îndepărtarea petelor de suprafață de pe dinți și la promovarea unui aspect mai alb.

Cu toate acestea, este important să folosiți tipul potrivit de sare. Optați pentru sare de mare măcinată fin sau sare de masă. Evitați să utilizați săruri grosiere sau abrazive, deoarece acestea pot fi prea dure pentru dinți și gingii.

  • Ce trebuie să faci: Pentru a face acest lucru corect, umeziți-vă periuța de dinți și aplicați o cantitate mică de sare pe ea. Ai nevoie doar de un praf de sare in acest scop. Periați ușor dinții cu sare timp de aproximativ 1-2 minute.

Aveți grijă să nu frecați prea tare, deoarece periajul agresiv poate deteriora smalțul dinților și gingiile. După periaj, clătiți-vă bine gura cu apă pentru a îndepărta orice particule reziduale.

carbune
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

2. Cărbune activat

Cărbunele activat este poros, care poate atrage și se leagă de substanțe. Pe măsură ce se leagă de aceste substanțe, le ridică de la suprafața dinților tăi. Acest lucru poate ajuta la îndepărtarea petelor și a decolorărilor, făcând dinții să pară mai albi.

  • Ce trebuie să faci: Această metodă devine din ce în ce mai populară un remediu natural de albire a dinților. Pentru a-l folosi, amestecați o cantitate mică cu apă pentru a crea o pastă și periați-vă dinții cu ea.

Cu toate acestea, se recomandă prudență, deoarece cărbunele activat poate fi abraziv și nu trebuie folosit prea des. Utilizarea excesivă poate deteriora smalțul dinților.

otet de mere
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

 

 

 

Albește-ți dinții natural: 3. Apa de gura cu otet de mere

Oțetul de mere este ușor acid, ceea ce poate ajuta la descompunerea și dizolvarea petelor de pe suprafața dinților cauzate de cafea, ceai, vin roșu sau anumite alte alimente. Are, de asemenea, unele proprietăți antibacteriene, care pot reduce creșterea bacteriilor în gură, prevenind astfel carii dentare ulterioare și o sănătate orală bună.

  • Ce trebuie să faci: Oțetul de mere poate fi folosit ca apă de gură naturală pentru a ajuta potențial la îmbunătățirea igienei orale și la albirea dinților. Pentru a-l folosi, diluați oțet de mere cu apă și amestecați amestecul în gură timp de aproximativ 30 de secunde înainte de a clăti bine cu apă.

Este esențial să fiți precauți atunci când îl utilizați pentru îngrijirea bucală, deoarece natura acidă a oțetului poate eroda smalțul dinților dacă este utilizat în exces. Nu o folosiți zilnic ca apă de gură.

ulei de cocos
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

 

 

4. Mestecatul uleiului de cocos

Mulți oameni jură pe acest remediu natural pentru a obține dinți mai albi. Această metodă ajută la îndepărtarea plăcii, atunci când o băgați în gură, toate bacteriile se acumulează în ulei și sunt îndepărtate atunci când sunt scuipate.

Mai mult, ajută, de asemenea, la prevenirea creșterii bacteriene, care protejează dinții de alte carii cauzate de carii, deoarece se crede că uleiul de cocos are proprietăți antimicrobiene.

 

  • Ce trebuie să faci: Fă-o corect în fiecare zi și vei vedea rezultatele. Luați ulei de nucă de cocos pur, este esențial să folosiți numai ulei de cocos pur comestibil pentru a obține rezultate mai bune. Rotiți aproximativ o linguriță de ulei în jurul gurii timp de 15-20 de minute. Scuipați-l după ceva timp și clătiți-vă gura cu apă.
efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Albește-ți dinții natural: 5. Bicarbonat de sodiu

Albirea dinților folosind o pastă simplă de bicarbonat de sodiu vă poate ajuta să obțineți dinți albi acasă. Bicarbonatul de sodiu este ușor abraziv, ceea ce îi permite să îndepărteze petele de suprafață cauzate de alimente, băuturi și tutun de pe smalțul dinților.

În afară de aceasta, este, de asemenea, de natură alcalină, ceea ce poate ajuta la echilibrarea nivelului pH-ului din gură.

  • Ce trebuie să faci: Pentru a face pasta, tot ce trebuie să faceți este să luați niște praf de bicarbonat de sodiu și să îl amestecați în apă. Apoi luați o cârpă curată, o minge de bumbac sau periuța de dinți. Aplicați pasta pe oricare dintre acestea și frecați-o ușor pe toți dinții. Frecați-i timp de aproximativ 1-2 minute. Apoi clătiți-vă bine gura.

 

Un mediu mai alcalin poate descuraja dezvoltarea bacteriilor și poate reduce riscul cariilor dentare. Utilizați această tehnică o dată pe săptămână și vedeți singur rezultatele.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel