Sari la conținut

Cum putem să ne protejăm de cistită. Motivele principale pentru care poate apărea

Cum putem să ne protejăm de cistită. Motivele apariției
sursa foto: pexel.com

Cum putem să ne protejăm de cistită. Infecția de tract urinar, cunoscută sub denumirea de cistită, poate apărea din două motive principale: fie prin contactarea unei bacterii care pătrunde prin uretră, fie atunci când bacteriile din vezica urinară se multiplică și depășesc limitele normale.

Simptomele acestei infecții includ nevoia persistentă de urinare, dureri și usturimi la urinare, amețeli, greață, vărsături, durere de mijloc, durere abdominală, frisoane și febră, precum și epuizare.

Cum putem să ne protejăm de cistită

Există factori care cresc riscul apariției cistitei, cum ar fi problemele renale, metoda contraceptivă folosită (diafragma contraceptivă și spermicidele predispun la cistită), sarcina sau instalarea menopauzei.

Pentru prevenirea infecțiilor de tract urinar, există mai multe măsuri pe care le poți lua:

Igiena corectă: Când te speli în zona intimă, folosește mișcări care pornesc din față către spate pentru a preveni pătrunderea bacteriilor din zona rectală spre uretră.

Evitarea băilor lungi: Optează pentru dușuri scurte în locul băilor lungi, deoarece apa din cadă poate fi rapid contaminată de flora bacteriană, crescând riscul de infecție.

Schimbarea regulată a absorbantelor: În perioada ciclului menstrual, schimbă absorbantele de mai multe ori pe zi pentru a menține un mediu uscat și limita multiplicarea bacteriilor.

Nu amâna mersul la toaletă!

Alegerea hainelor adecvate: Evită purtarea frecventă a pantalonilor mulați, favorizând medii umede care pot multiplica bacteriile. Lenjeria intimă ar trebui să fie din bumbac pentru a permite pielii să respire.

Urinare frecventă: Nu amâna niciodată mersul la toaletă și încearcă să urinezi mai des pentru a preveni multiplicarea bacteriilor în vezică.

Dieta echilibrată: Consumă probiotice și bea suficiente lichide, deoarece acestea ajută la menținerea unui sistem urinar sănătos.

Urinare după raporturile sexuale: Urinarea imediată după actul sexual elimină bacteriile și previne pătrunderea acestora în vezica urinară.

Evitarea produselor iritante: Folosește cu atenție produsele cosmetice în zona intimă pentru a evita iritațiile și riscul de infecții.

Tratamentul unei infecții de tract urinar constă în administrarea de antibiotice prescrise de către medic. În paralel, se recomandă consumul crescut de lichide pentru a facilita eliminarea bacteriilor.

Utilizarea pastilelor naturale pe bază de merișoare poate contribui la accelerarea procesului de vindecare și prevenirea recurențelor. Este important să consulți un medic pentru a confirma diagnosticul și a primi un tratament adecvat, conform doc.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel