Sari la conținut

Cum s-a vindecat Rona Hartner de cancer la colon: „M-a ajutat să elimin toxinele de la chimioterapie”

sursa foto: arhiva doctorul zilei
Rona Hartner are din nou cancer

Cum s-a vindecat Rona Hartner de cancer la colon: „M-a ajutat să elimin toxinele de la chimioterapie”.

În urmă cu doi ani, actrița și cântăreața Rona Hartner a fost operată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce s-a simțit rău. După un set de analize, medicii au internat-o de urgenţă. Apoi, la 3 zile de la diagnostic, au operat-o pentru a îi extirpa o tumoră de pe colon.

Rona Hartner are cancer la colon Vedeta va face citostatice jpeg

„Trebuie să fac această chimioterapie preventivă, să nu recidiveze în următorii cinci ani”

Din păcate, Rona Hartner se simțea din ce în ce mai rău. Medicii din Franţa i-au spus că trebuie să faca citostatice de urgenţă.

„Mi s-a detectat din cauza unei ocluzii intestinale un cancer pe colon, care era pitit foarte bine. Domnul doctor nu a ezitat şi a tăiat acea stenoză, cancer, în fine, a trimis-o la analizat şi am primit veştile după trei săptămâni şi era într-adevăr cancer, era malignă. Am plecat la un oncolog în Franţa.

Oncologul mi-a spus că nu mai e nicio zi de aşteptat, că trebuie  să fac citostatice de prevenţie timp de şase luni. De fapt, lângă această tumoare cancerigenă, mai erau încă cinci. Cele cinci ganglioanele care erau exterioare tumorei iniţiale pompau celule maligne în tot corpul. Eu credeam că sunt în faza 1 sau 2, dar sunt deja în faza trei a cancerului.

Nu mai am de aşteptat nicio secundă. Luni voi fi operată din nou ca să-mi pună un cateter sub piele să încep foarte repede primele şedinţe de citostatice. Nu mi-e frică de citostatice, le fac din două în două săptămâni. (…) Acum ca să nu recidiveze următorii cinci ani şi să nu se instaleze metastază în trebuie să fac această chimioterapie preventivă, pentru ca toate celulele canceroase să fie radicate.

E cea mai simplă chimioterapie, fără efecte averse. Nu-mi pierd părul şi nu slăbesc, mi-aş fi dorit eu să slăbesc un pic, dar nu slăbesc”, declara la acea vreme Rona Hartner.

Cum s-a vindecat Rona Hartner de cancer la colon

Dar totul e bine când se termină cu bine. Între timp, Rona Hartner, în vârstă de 49 de ani, a divorțat și s-a vindecat, iar acum viața i se pare mai frumoasă ca niciodată. Actriţa a mai luat în greutate şi se simte foarte bine. Înotul a ajutat-o foarte mult să se facă bine, în fiecare dimineaţă înota în Marea Mediterană.

„Perioada pandemiei a fost foarte bună pentru mine. Am avut timp să îmi revin, să mă refac după problemele de sănătate cu cancerul. Am înotat în fiecare dimineață în apa rece a Mediteranei  și m-a ajutat să elimin toxinele de la chimioterapie.

Analizele generale mi-au ieșit foarte bine. Doctorul meu mi-a spus că nici nu mai am nevoie să fac alte investigații. Chimioterapia  făcută în Franța a fost foarte grea, dar am suportat tot protocolul și am avut doi ani să îmi revin.

Nu am mai avut concerte, nu a mai fost haos. Se zice că de șapte ani ai nevoie ca să îți revii, dar eu am avut nevoie de un an. Pot să spun ca înotul m-a ajutat foarte mult.

M-am mai îngrășat. Toată viața am fost zveltă și nu-mi stă bine slabă. La boala asta nu ai voie deloc sa slăbești. Mai bine ești mai împănată ca să poți duce. Eu fac sport pe plajă. Am toate aparatele, mi le pun într-un loc special amenajat și fac sport între doi palmieri.

Mănânc de toate. În momentul de față poftele mele se rezumă la pește și aș mânca încontinuu: icre, pește, usturoi, anșoa. Pentru că organismul meu a fost atins și tiroida a fost dată peste cap. Mănânc fructe, prăjituri…”, a declarat Rona Hartner, potrivit Viva.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel