Sari la conținut

Cum să curățați intestinele de toxine în mod natural?

Ceaiuri
Sursa foto: Shutterstock
Detoxifierea cu ceaiuri

Puteți face o curățare a colonului acasă folosind apă, o dietă și câteva produse fără prescripție medicală. Sănătatea digestivă este o parte integrantă a senzației de sănătate și fericire. Un organ important în acest sistem este colonul.

Iată câteva modalități de a vă curăța colonul în mod natural.

1. Hidratarea

Consumul de apă din abundență și hidratarea organismului este o modalitate excelentă de a regla digestia. S-a dovedit că a bea apă călduță este un obicei benefic pentru digestie. Încercați să consumați alimente bogate în apă. Acestea sunt fructele și legumele, cum ar fi pepenii, roșiile, salata și țelina.

2. Curățare cu apă sărată

Aceasta este recomandată persoanelor care suferă de constipație și mișcări intestinale neregulate. Dar, țineți cont de faptul că dovezile privind eficiența curățării cu apă sărată sunt limitate.

* Un studiu din 2010 a relevat faptul că băutul de soluție salină călduță la intervale regulate, în timp ce se practică yoga, a fost mai eficient pentru curățarea intestinelor înainte de o colonoscopie decât o soluție de curățare specializată.

* Un alt studiu din 2018 a constatat că utilizarea unei soluții de fosfat de sodiu funcționează bine pentru curățarea colonului.

Dacă doriți să încercați soluția salină cu apă sărată, cel mai bine este să vă consultați medicul în prealabil. Odată ce sunteți gata să o încercați, iată câteva sfaturi. Înainte de a mânca dimineața, amestecați 2 lingurițe de sare cu apă călduță. Oamenii folosesc adesea sare de mare sau de Himalaya. Beți apa rapid, pe stomacul gol. În doar câteva minute, veți dori să mergeți la toaletă. Faceți acest lucru dimineața sau seara, de preferință acasă, în apropierea unei toalete.

3. Dieta bogată în fibre

Fibrele Fibrele sunt un micronutrient esențial care trebuie să fie prezent în alimentație. Ele se găsesc în alimentele vegetale, integrale, precum fructele, legumele, semințele, nucile, cerealele etc. Plantele conțin celuloză și fibre, care ajută la sănătatea colonului. În plus, acestea reglează constipația și intestinele hiperactive, stimulând în același timp bacteriile benefice, cum ar fi prebioticele.

4. Sucuri și smoothie-uri

Sucurile sunt populare când vine vorba de curățarea colonului. Implică post cu sucuri de fructe și legume și o curățare de bază. Nu există suficiente cercetări cu privire la modul în care acest lucru funcționează asupra colonului. Cu toate acestea, un consum moderat de sucuri și fructe pasate este bun pentru tine. În plus, consumul de fructe ajută la îmbunătățirea microbiomului intestinal și a mișcării alimentelor prin intestin. De asemenea, ajută și în cazul constipației.

5. Postul cu sucuri

Printre cele mai populare sucuri pentru curățare sau pentru postul cu sucuri se numără cele din mere, lămâi și legume. În comparație cu sucurile, smoothie-urile sunt mai benefice pentru colon și pentru sănătatea generală. Deoarece pulpa și pielițele sunt îndepărtate atunci când se face un suc, acesta conține mai puține fibre, ceea ce este excelent pentru colon. Smoothie-urile conțin mult mai multe fibre.

6. Amidonurile rezistente

Amidonurile rezistente sunt similare cu fibrele. Se găsesc în alimente vegetale precum cartofii, orezul, legumele, bananele verzi și cerealele. Ele ajută pentru un intestin sănătos prin stimularea microflorei intestinale. Cu toate acestea, există un dezavantaj. Amidonul rezistent se găsește în carbohidrați. Totuși, dacă urmați o dietă săracă în carbohidrați, puteți alege opțiuni care duc la o creștere mai mică a nivelului de zahăr din sânge. Cum ar fi grâul integral, bananele verzi sau lintea. Includerea acestora în dietă acționează benefic pentru curățarea colonului.

7. Probioticele

Adăugarea probioticelor în alimentația dumneavoastră este o altă modalitate de a vă curăța colonul. Puteți lua probiotice sub formă de suplimente. În plus, consumați alimente bogate în probiotice – iaurt, murături, castraveți și alte alimente fermentate.

Probioticele introduc bacteriile bune în intestin cu ajutorul fibrelor și al amidonului rezistent. Acestea limitează inflamația și promovează mișcările intestinale regulate – două elemente ale sănătății digestive legate de colon.

Oțetul de cidru de mere este, de asemenea, considerat un probiotic și poate fi folosit pentru curățarea colonului. Enzimele și acizii pe care oțetul de mere îi conține ar trebui să inhibe bacteriile rele.

8. Ceaiuri din plante

Ceaiurile din plante ajută la sănătatea digestivă. Ierburile laxative, cum ar fi aloe vera, rădăcina de nalbă, ulmul alunecos, pot ajuta la constipație. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră și urmați cu strictețe instrucțiunile înainte de a folosi aceste plante. Și folosiți-le cu moderație – altfel pot fi dăunătoare.

Alte plante, cum ar fi ghimbirul, usturoiul și piperul cayenne, conțin fitochimicale antimicrobiene. Se crede că acestea inhibă bacteriile rele. Din acest motiv, ele sunt incluse în multe curățări, scrie sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel