sâmbătă, septembrie 25, 2021

Evitați durerile de spate: a petrece prea mult timp așezat și a lucra la un computer poate face ravagii spatelui. Și cu pandemia COVID-19, rutina tuturor este dezactivată.

Oamenii lucrează în diferite spații, stau perioade prelungite și se confruntă cu un stres suplimentar. Studiile arată că mișcarea și exercițiile fizice sunt ingrediente cheie în combaterea durerilor de spate.

Riscuri pentru sănătate asociate cu un stil de viață sedentar

Șezutul pe scaun pentru perioade prelungite de timp s-a dovedit că vă crește riscul de obezitate, hipertensiune arterială, sindrom metabolic, boli cardiovasculare și unele forme de cancer.

Astfel, este esențial să faci o pauză rapidă și să stai în picioare și să te întinzi o dată la oră în timp ce lucrezi. Va face minuni pentru spate și va ajuta, de asemenea, la prevenirea problemelor grave de sănătate.

Exerciții la locul de muncă pentru a vă întări și relaxa spatele. Evitați durerile de spate

Ori de câte ori aveți ocazia să faceți o pauză și să vă mișcați, concentrați-vă pe trei domenii cheie pentru cel mai mare impact:

  • Construirea puterii
  • Îmbunătățirea mobilității
  • Incorporarea exercițiului aerobic

Studiile arată că, concentrându-vă pe acestea, construiți forță pentru a susține coloana lombară, îmbunătățiți flexibilitatea pentru a crește gama de mișcare și mișcare funcțională și, de asemenea, crește fluxul sanguin și nutrienții din țesuturile moi ale spatelui.

  1. Consolidarea puterii

Cele mai importante două elemente pentru consolidarea forței pentru a ameliora durerile de spate sunt:

  1. Rezistență și stabilitate

Mușchii din miezul corpului joacă un rol cheie în menținerea corpului în poziție verticală și echilibrată prin susținerea oaselor.

Acestea sunt, de asemenea, esențiale pentru buna funcționare a sistemului musculo-scheletic. Cu toate acestea, șezutul prelungit poate slăbi acești mușchi.

  1. Construirea forței gluteului

Fesierii se referă la cei mai mari mușchi de mișcare și putere din corp. Funcționarea lor corectă este esențială în prevenirea durerilor de spate.

Mușchii glutului devin latenți în timp ce stați la un birou sau în orice alt loc. Prin urmare, mișcarea este necesară pentru a-i trezi înapoi.

  1. Îmbunătățirea mobilității șoldului

evitați durerile de spate

Flexibilitatea și mobilitatea șoldului joacă roluri cheie în prevenirea durerilor de spate. Un studiu pentru durerile lombare cronice a demonstrat că exercițiile de mobilitate a șoldului sunt mai eficiente decât terapia convențională pentru scăderea durerii lombare și a dizabilității.

Prin urmare, exercițiile care permit extinderea șoldului sunt necesare pentru a gestiona durerile lombare, deoarece atunci când stați șoldurile sunt flexate în mod constant. Acest lucru este susținut de diverși chiropracticieni, terapeuți fizici și terapeuți de masaj sportiv.

 

Ultimele stiri