Sari la conținut

Cum ne alegem pantofii, ca să evităm bășicile. Sfaturi de la specialistul podolog

Femei sau bărbați, după o zi de purtat pantofi noi cei mai mulți se trezesc cu bășici dureroase. E vina noastră, spune medicul podolog american Suzanne Levine.

Sunt două mituri legate de pantofii noi, valabile atât pentru femei cât și pentru bărbați. Primul se subînțelege din enunț: nu e pantof nou care să nu provoace bășici. Al doilea e că orice pereche proaspăt cumpărată e mai bine s-o porți un timp prin casă „până când se lasă”.

Specialistul new yorkez în podologie, Suzanne Levine, explică pentru DailyMail Online că, de fapt, e vina nostră dacă ne rănim picioarele atunci când purtăm încălțări abia cumpărate. Ea enumeră și motivele.

„Dacă pantofii se potrivesc, nu ai de ce să faci bășici. Încălțămintea nu trebuie să „se lase”, spune aceasta. Prima mare greșeală o facem chiar în momentul când cumpărăm o nouă pereche de încălțări. „Bășicile se formează pentru că pielea din zonă este presată și iritată. De aceea nu trebuie să cumperi o pereche de pantofi gândindu-te c-o să-i faci „să se lase”, pentru că sigur te vei procopsi cu bășici, nu cu unii care să ți se potrivească – mănușă”, adaugă ea.

Nu cumpăra dimineața!

Probleme decurg și din momentul când achiziționăm noua pereche. „Nu cumpărați niciodată încălțări dimineața, pentru că forța gravitațională și-a făcut efectul peste noapte, așa că picioarele sunt mai subțiri”, arată Suzanne Levine. Pantofii cumpărați la prima oră ne vor strânge invariabil seara, pentru că, pe măsură ce trece ziua, mergând, picioarele ni se modifică: se aplatizează și se umflă.

„Pantofii se cumpără după prânz, pentru că ești la mijlocul intervalului” ne sfătuiește podologul.

Apoi, foarte important este să ne tratăm picioarele cu aceeași grijă cu care ne tratăm fața. Nu e o glumă!

„Trebuie să vă dați cu cremă”, subliniază doctorița. „Dacă pielea de pe picioare este hidratată, aveți șanse ca aceasta să nu se irite și să nu se formeze pe ea bășicile dureroase”, explică podologul.

Nu în ultimul rând, „aveți șanse mari să faceți aceste răni dureroase pentru că nu purtați ciorapi”, care ne protejează picioarele, întrucât pielea nu intră în contact direct cu încălțămintea, conchide Suzanne Levine.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel