Sari la conținut

Cum să scapi de burtă mâncând grăsimi? Surse alimentare de grăsimi mononesaturate

grasime viscerala
Sursa foto: arhiva Doctorul ZIlei
Cum poate fi combătută grăsimea viscerala

Cum să scapi de burtă mâncând grăsimi? Surse alimentare de grăsimi mononesaturate.

Dacă te bazezi pe surse alimentare de grăsimi mononesaturate, atunci 35% din calorii nu se transformă în grăsime abdominală. Grăsimea de pe abdomen nu ține doar de partea estetică. Este strâns legată de riscul ridicat de afecțiuni cronice precum diabetul, tulburările metabolice și bolile cardiovasculare.

Cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, grăsimea abdominală se referă la grăsimea care se acumulează în cavitatea abdominală și se înfășoară în jurul organelor esențiale precum stomacul și ficatul.

La femei, acest lucru ar putea crește riscul de cancer de sân și poate chiar necesita o intervenție chirurgicală la vezica biliară.

Când vine vorba de gestionarea grăsimii abdominale, experții recomandă scăderea generală în greutate – pentru asta se recomandă modificări ale dietei și ale stilului de viață, abstinența de la excesul de grăsimi fiind prima regulă.

Cu toate acestea, nu se termină aici – trebuie să ținem cont și de aportul de calorii. Totuși, există unele varietăți de grăsimi care te pot ajuta la reducerea grăsimii abdominale.

Care sunt cele mai bune soiuri de grăsimi pentru gestionarea grăsimii abdominale?

Potrivit experților de la Universitatea din Illinois Extension, grăsimea de pe abdomen poate fi gestionată mai bine dacă se consumă majoritatea grăsimilor – 12 până la 20% din consumul total de calorii – sub formă de grăsimi mononesaturate.

Studiul, care a fost publicat în Journal for Diabetes Care, a descoperit că consumul de acizi grași mononesaturați la fiecare masă a zilei poate ajuta organismul să ardă grăsimile din zona abdomenului. Aceste grăsimi cresc rata metabolică bazală, permițând astfel organismului să ardă grăsimile mai repede.

Un alt studiu din Jurnalul American de Nutriție Clinică a afirmat că consumul de grăsimi mononesaturate crește nivelul de sațietate, spre deosebire de grăsimile saturate și trans. Aceasta înseamnă că astfel de grăsimi te vor împiedica să mănânci prea multe calorii sau să te lupți cu foamea frecventă.

Acest lucru previne supraalimentarea și promovează pierderea în greutate pe termen lung. Consumul de alimente bogate în carbohidrați crește depozitele de grăsime în jurul abdomenului – în timp ce o dietă bogată în grăsimi mononesaturate provoacă depozite de grăsime departe de zona abdomenului, spune un studiu din 2007 publicat în jurnalul Diabetes Care.

Dacă o persoană primește partea sa de grăsimi în principal din surse mononesaturate, atunci 35% din caloriile din macronutrient nu se transformă în grăsime abdominală.

Surse alimentare de grăsimi mononesaturate

Unele dintre cele mai bune surse alimentare de grăsimi mononesaturate sunt:

1. Caju

2. Migdale

3. Măsline

4. Ulei de măsline

5. Unt de migdale

6. Avocado

7. Ulei de susan

8. Arahide și ulei de arahide

Proteinele pot sprijini, de asemenea, pierderea în greutate prin inducerea sațietății, reducerea dependenței de carbohidrați și reducerea aportului de calorii prin scăderea frecvenței foamei. Includerea unei surse de proteine ​​slabe în dietă este una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că mănâncă mai puțin, dar mănâncă bine.

Cele mai bune surse de proteine ​​slabe sunt:

1. Pui

2 oua

3. Lapte

4. Macrou

5. Somon

6. Ton

7. Legume cu frunze verzi

8. Tofu

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel