Sari la conținut

Cum să-ți albești dinții în mod natural. 10 remedii simple pentru un zâmbet perfect

Cum să-ți albești dinții în mod natural. 10 remedii simple pentru un zâmbet perfect.

Dintii galbeni sunt unul dintre cele mai neplăcute lucruri din aspectul unei persoane. Te face să arăți necurat și neigienic, în timp ce motivul real al acestora poate fi orice, de la prea multă cofeină la o reacție la antibiotice.

Albirea dinților este o soluție evidentă, dar procedura pentru aceasta costă mult mai mult decât s-ar putea imagina la început. Din fericire, există metode naturale pentru albirea dinților. Iar rezultatele sunt extraodrinare, ținând cont de faptul că puteți face rost de ingredientele necesare de la magazinul alimentar, potrivit buzznoble.com.

Iată 10 remedii simple pentru un zâmbet perfect

Bicarbonatul de sodiu

Este unul dintre cele mai ieftine și mai bune instrumente, pe care le avem deja cu toții în casele noastre, pentru a scăpa de dinții galbeni. Unul dintre cele mai simple moduri de albire a dinților ar fi combinarea lui cu pasta de dinți.

Luați aproximativ un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecați-o cu un pic de pastă de dinți, apoi folosiți acest amestec pentru a vă spăla dinții cel puțin de două ori pe săptămână.

De asemenea, puteți face un amestec de peroxid de hidrogen și suc de lămâie sau oțet alb pentru a înlocui apa caldă. Totuși, să nu-l folosiți excesiv, ci cu moderație, deoarece utilizarea acestui remediu prea des poate eroda smalțul natural al dinților, deteriorându-l.

Coji de portocale

Un alt remediu casnic foarte eficient, care nu vă costă nimic, sunt cojile de portocală. Portocalele sunt bogate în vitamina C, iar cojile lor au mai mult decât fructul propriu-zis. Acesta este ceea ce ajută la eliminarea substanțelor chimice și a bacteriilor de pe dinți, cele care provoacă îngălbenirea.

Pur și simplu frecați-vă dinții cu interiorul unei coji de portocală, în fiecare seară înainte de a merge la culcare și veți începe să observați o schimbare în câteva săptămâni.

Merele

Un măr pe zi ține doctorul deoparte este un proverb care are mult adevăr în el. Merele sunt deseori supranumite ca fiind superfructe și, pe bună dreptate, având în vedere toate substanțele nutritive pe care le furnizează organismului nostru.

Dar chiar așa este, mestecarea unui măr crocant o dată sau de două ori pe zi poate oferi același efect ca și spălarea dinților. În plus, proprietatea acidă a mărului acționează ca un agent de îndepărtare a petelor de pe dinți.

Bineînțeles că nu vă sugerăm să renunțați la periajul dinților. Dar, consumul unui măr de două ori pe zi poate ajuta la curățarea acelor pete de pe dinți.

Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen poate fi un remediu foarte eficient pentru albirea dinților, deoarece conține un ingredient ușor de albire care vă poate ajuta să obțineți aceleași rezultate ca acele proceduri costisitoare de albire a dinților.  Trebuie să știți că este necesar să faceți o pastă din peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu, pe care apoi o veți folosi pentru a vă spăla dinții.

Peroxidul de hidrogen este un alt ingredient pe care ar trebui să îl utilizați doar cu moderație. Folosirea în exces poate provoca iritarea gingiilor sau vă poate face dinții mai sensibili.

10 remedii simple pentru un zâmbet perfect

Lămâi

Un alt remediu natural pentru a scăpa de dinții îngălbeniți este utilizarea lămâilor. Puteți folosi coaja într-un mod similar, precum cel recomnadat mai sus, în cazul cojii de portocală. Și, de asemenea, puteți folosi niște suc de lămâie pentru a vă face gargară.

Sare

Sarea este un ingredient folosit de zeci de ani ca o modalitate eficientă de a scăpa de placa galbenă de pe dinți. Va trebui să faceți un amestec de sare de masă obișnuită și bicarbonat de sodiu, cu care apoi veți freca dinți. Atenție când vă spălați ca să nu frecați prea mult, astfel încăt să vă afecteze gingia.

Busuiocul

Busuiocul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru dinții îngălbeniti. De fapt, utilizarea busuiocului poate ajuta, de asemenea, la prevenirea problemelor parodontale grave.

Pentru a folosi busuiocul la albirea dinților, trebuie să-l lăsați să se usuce la soare timp de câteva ore. Odată ce frunzele sunt deshidratate, măcinați-le într-o pulbere și combinați-le cu pasta de dinți, pe care va trebui apoi să o folosiți zilnic.

Având în vedere beneficiile sale, nu trebuie să întrerupeți utilizarea remediului după ce dinții nu mai sunt galbeni.

Cărbune medicinal

Cărbunele medicinal este un alt ingredient natural care are popularitate în toată industria de înfrumusețare și este valabil si pentru albirea dinților. Amestecă puțină pulbere de cărbune cu pasta de dinți și folosește-o așa cum ai face în mod normal. Dacă nu găsiți cărbune, puteți folosi pâine arsă și rozmarin ca înlocuitor, scrie aceeași sursă.

Căpșuni

Căpșunile sunt alte fructe care reprezintă o sursă importantă de vitamina C și, de asememea, vă scapă de dinții îngălbeniți. Puteți pisa câteva căpșuni pentru a face o pastă groasă din ele și apoi utilizați-le pentru a vă freca ușor pe dinți. Faceți acest lucru de două ori pe zi și asta vă va ajuta să obțineți rezultate în câteva săptămâni.

Pe de altă parte, le puteți mânca pur și simplu. Acest lucru poate dura puțin mai mult pentru a reduce îngălbenirea, dar necesită foarte puțin efort suplimentar din partea dvs. Pur și simplu adăugați căpșuni la lista dumeavoastră alimentară săptămânală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.