vineri, septembrie 18, 2020

Mintea, asemenea mușchilor din corp, are nevoie de antrenament. Dacă nu-ți exersezi creierul cu regularitate, va fi slăbit, întocmai ca masa ta musculară.

Cei mai cunoscuți miliardari ai lumii, antreprenori de succes precum Ray Dalio, Elon Musk, and Charlie Munger spun că ăsta este secretul.

Exerciții regulate, alimentație sănătoasă și meditația vor fi trio-ul de succes pentru o funcție cognitivă de invidiat, potrivit unui articol din Business Insider.

Citește și:

O minte neexersată se va ”lăsa”, exact ca un mușchi. Creierul este susținut de neuroni, adică celule nervoase, interconectate prin sinapse, care transportă informația de la un neuron la altul.

Precum mușchii și organele, și creierul se schimbă, odată cu vârsta. Sinapsele încetinesc, unele celule mor și masa totală a creierului se micșorează.

Însă studiile vin cu vești fabuloase! Antrenamentul minții nu doar că încetinește procesul de îmbătrânire a creierului, ci previne pierderile de memorie și îmbunătățește agilitatea mentală.

Citește și:

Iată câteva trucuri care vă ajută creierul să funcționeze mai rapid.

Folosiți-vă de un model mental. Calitatea gândirii este direct proporțională cu numărul modelelor din cap. Cu cât ai mai multe, cu atât mintea va fi mai ascuțită, mai ageră.

Jucați jocuri, forțați-vă limitele: sudoku, puzzle, cuvinte încrucișate, rebus, integrame, ghicitori.

Și un al treilea truc recomandat și de cei mai de succes antreprenori ai lumii: fă mișcare, meditează și hrănește-te sănătos.

Citește și:

O dietă care să acopere tot necesarul de vitamine ar putea fi cea mediteraneană, bogată în pește, cereale integrale, legume verzi, măsline, fructe oleaginoase. O astfel de dietă reduce chiar și riscul de a face Alzheimer. Peștii recomandați sunt cei bogați în Omega 3, hrana preferată a creierului. Axați-vă deci pe somon, ton, macrou.

Iar o gândire pozitivă înseamnă că ți-ai făcut ordine în gânduri, deci vei putea fi mult mai echilibrat.

Parteneri