Sari la conținut

Cum slăbești, chiar dacă suferi de probleme hormonale? Cori Grămescu: „Când avem probleme hormonale cel mai indicat regim alimentar este…”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Multe persoane care suferă de probleme hormonale se confruntă cu pierderea în greutate. Această afecțiune poate provoca dezechilibre ale metabolismului, iar funcșionarea sa normală poate fi puternic afectată de acest lucru.

Astfel, multe persoane care suferă de afecțiuni hormonale observă că greutatea homonală se modifică treptat. În acest caz, este indicat să urmezi un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat, care să favorizeze funcționarea normală a organismului și, implicit, care să regleze metabolismul.

Cum poți slăbi atunci când suferi de probleme hormonale?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, explică pe Facebook ce dietă este potrivită în această circumstanță și, de asemenea, ce alimente trebuie să evităm cu orice preț.

„Sigur că dezechilibrele hormonale înclină balanța metabolică într-un sens nefavorabil nouă, uneori. Dar nu din cauza lor avem probleme de greutate, ci din cauza că mâncam prea mult. De cele mai multe ori, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, excesul ponderal are mai ales o cauza în alimentația care depășește nevoile metabolice ale organismului. Chiar dacă sunt unele afecțiuni hormonale și medicamente care „încetinesc” metabolismul, câtă vreme ne concentrăm să mâncăm echilibrat și în parametrii calorici necesari stării noastre de activitate fizică, se poate pierde în greutate.

„Când avem probleme hormonale cel mai indicat regim alimentar este unul natural, lipsit de alimente procesate. Dacă mâncam DOAR legume, fructe, pește, carne, nuci, cereale neprocesate (orez brun, hrișcă, mei, quinoa, orz) și ocazional lactate cu un aport de grăsimi saturate moderat (iaurt, sana, brânzică proaspătă de vaci slabă) nu vă veți îngrășa, chiar dacă mâncați normal, pe săturate. De ce? Pentru că în acest gen de alimentație lipsesc sursele dense de calorii (zahar, unt, ulei, margarinele din produsele de patiserie, făină de grâu). O alimentație integrală este în sine săracă în calorii, bogată în fibre și ne ajută să ne reglăm în mod natural apetitul”, afirmă Cori Grămescu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel