Sari la conținut

De astăzi, și nevaccinații au voie în supermarketurile din mall. Care sunt condițiile în care este permis accesul

De astăzi, și nevaccinații au voie în supermarketurile din mall. Care sunt condițiile în care este permis accesul

Potrivit noilor reglemntări, începând de luni, 7 februarie, persoanele nevaccinate au voie în supermarketurile din mall fără certificat verde. Cu toate acestea, există o serie de condiții pe care reprezentanții centrelor comerciale trebuie să le îndeplinească.

De astăzi, și nevaccinații au voie în supermarketurile din mall. Care sunt condițiile în care este permis accesul

E nevoie să existe culoare de acces separate și să fie asigurat un spațiu de patru metri pătrați pentru fiecare persoană și un număr limitat de coșuri de cumpărături.

Starea de alertă a fost prelungită printr-o hotărâre de guvern, dar au fost făcute modificări în privința măsurilor impuse. Pe lângă accesul persoanelor nevaccinate în supermarketurile din mall-uri, există modificări și în privința pragurilor de incidență.

Alexandra Văcaru, prefectul Capitalei, a subliniat că, în momentul de față, există un singur prag de incidență, cel de 3 cazuri la mia de locuitori.

„Principala modificare este că nu mai avem două praguri de incidență – aveam de 1 și de 3 la mia de locuitori. Acum rămâne unul singur, cel de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, în funcție de care au loc o serie de modificări, în principal în ceea ce privește gradul de ocupare a suprafeței maxime din cadrul diferitelor spații, în funcție de context – că e vorba de săli de spectacol, că e vorba de săli de joc, restaurante, cafenele – deci avem un prag, la peste 3 la mia de locuitori: un grad de ocupare de 30 la sută”, a declarat Alexandra Văcaru, potrivit Digi24.

O altă modificare face referire la persoanele care au trecut prin boală, în ceea ce privește accesul lor în spațiul public.

„Până acum, aveam o perioadă de referință între a 5-a zi și a 180-a zi de la momentul confirmării infectării, dar acum avem ca punct de plecare pentru această perioadă ultima zi a izolării”, a precizat Alexandra Văcaru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel