Sari la conținut

De ce a murit, de fapt, Michael Jackson? Un medic din Las Vegas face dezvăluiri fabuloase: Probabil putea fi salvat, dacă…

De ce a murit, de fapt, Michael Jackson? Un medic din Las Vegas face dezvăluiri fabuloase: Probabil putea fi salvat, dacă…

În 2013, un medic a declarat într-o sală de judecată din Los Angeles că Michael Jackson nu a avut un somn „adevărat” timp de 60 de zile până la moartea sa. Mărturia ridică întrebări despre cât de mult poate supraviețui o persoană fără să închidă ochii și dacă contează ce tip de somn are o persoană cu insomnii.

Jackson a primit perfuzii de noapte cu propofol, un anestezic chirurgical, timp de două luni pentru a-și trata insomnia, în timp ce se pregătea pentru o serie de spectacole de revenire. Chiar dacă medicamentul l-ar fi făcut pe Jackson să se simtă odihnit, l-ar fi dus într-un somn destul de superficial în fiecare noapte, a spus dr. Charles Czeisler, un om de știință de la Harvard, care a mărturisit la procesul împotriva promotorului de concert al vedetei pop, conform CNN.

De ce a murit, de fapt, Michael Jackson?

Recent, medicul român din Las Vegas, Ion Alexie,  invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul, a făcut o serie de dezvăluiri despre moartea celui supranumit Regele Muzicii Pop.

Michael Jackson avea o problemă cu dormitul, cum are multă lume. Mulți oameni au insomnii puternice și nu lucrează medicamentele. Sau, lucrează o perioadă și după aia nu mai lucrează, se face o toleranță la medicamente.

Și el (Michael Jackson, n.red.) semnase un contract de 50 de concerte la Londra și începuseră repetițiile. Și știi cum M.J. avea fel și fel de mișcări, dansa, și-i trebuia multă energie în timpul zilei. Erau șase, șapte, opt ore. Și noaptea nu se putea odihni, și-atunci ziua era obosit.

Încercase toate medicamentele și medicul lui, pe care firma de concerte îl angajase să-l țină în stare bună și să poată să facă față la concerte, a început să-i dea un medicament, Propofol diprivan, care este un medicament foarte bun pentru somn, dar nu este aprobat decât în spitale sau în centre chirurgicale. Și pacientul trebuie monitorizat, trebuie să fie sub supraveghere continuă, pentru că pacientul poate să nu mai respire. I se oprește respirația și moare dacă nu ești pregătit. Și asta s-a întâmplat.

Un medic din Las Vegas face dezvăluiri fabuloase: Probabil putea fi salvat, dacă nu se întâmpla în 20 de zile

Dar a fost și un ghinion. Dacă nu se întâmpla în 20 de zile, probabil putea fi salvat, pentru că doctorul știa efectele secundare. Era un doctor foarte bun, era un cardiolog cu care eu am lucrat în America, că lucra și în Las Vegas. Și a comandat un ventilator, dar venea după două vreo săptămâni.

Și tu, ca să poți să îi dai medicamentul ăsta, în primul rând trebuie să ai mai multe alarme, ca în momentul în care i-a scăzut oxigenarea se pe deget, să auzi sunetele, să îi dai mai mult oxigen și să oprești medicamentul, Diprivanul, perfuzia. Și după ce oprești, pacientul în câteva minute se trezește și e ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Și doctorul nu a avut ventilatorul și trebuia să  mai angajeze o asistentă medicală care să stea tot timpul lângă el, dacă el se ducea la toaletă sau avea o urgență să dea un telefon. Pentru că, dacă te duci la toaletă și stai cinci minute și pacientul chiar atunci nu mai respură, creierul lui deja e ars, nu mai e bun. Și asta a fost altă greșeală.

Dar, eu cred că nu a a gajat o asistentă ca să nu știe nimeni. Că ce făcea el era, într-un fel, ilegal. Și a avut ghinion, săracul Michael Jackson!”, a declarat medicul Ion Alexie, potrivit sursei citate.

Michael Jackson a murit în urmă cu 13 ani

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat “This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Conrad Murray a fost acuzat şi găsit vinovat de omor prin imprudenţă în cazul morţii artistului. Murray şi-a ispăşit pedeapsa, petrecând doi ani în închisoare (2011- 2013), deşi îniţial primise patru ani.

Medicului i-a fost retras dreptul de a profesa în Texas şi a fost suspendat în California şi Nevada. Cu toate acestea, medicul a negat întotdeauna cu vehemenţă că ar fi greşit şi insistă să spună că încă îl iubeşte pe artist.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel