Sari la conținut

Mare atenție la aceste alimente pe care le considerăm sănătoase. Noi studii arată că îmbolnăvesc inima

Alimente care ne îmbolnăvesc inima. Mulți le consideră sănătoase. Iată ce arată cele mai recente studii, prezentate la Congresul Emirates Cardiac Society.

Oamenii de știință au descoperit care sunt alimentele pe care oamenii nu ar trebui să le mai consume pentru că în timp fac foarte mult rău inimii.

Un studiu recent realizat de cercetători din Iran aduce în prim-plan câteva produse pe care persoane din lumea întreagă le consumă mult prea des. Foarte puțini știu că unele din ele sunt extrem de rele.

Participanții studiului au aflat că au mai multe șanse să dezvolte boala coroniană la vârsta mijlocie.

Ce trebuie să evităm

Potrivit studiului,  oamenii care consumă prea mult orez alb sunt predispuși unor boli de inimă. Specialiștii din Iran au analizat organismul persoanelor cu diete bogate în cereale rafinate, comparativ cu cerealele integrale.

Aceștia au descoperit că cei care au mâncat des cereale procesate au mai mult șanse să dezvolte o boală coroniană la vârsta mijlocie.

Autorul principal al studiului, dr. Mohammad Amin Khajavi Gaskarei, a spus că daunele cauzate de o dietă bogată în aceste cereale sunt similare cu consumul de multă mâncare deloc potrivită pentru organism.

Astfel, „o dietă care include consumul unei cantități mari de cereale nesănătoase și rafinate poate fi considerată similară cu o dietă care conține o mulțime de zaharuri și uleiuri nesănătoase”, a spus doctorul.

Cerealele rafinate sunt descompuse rapid tocmai pentru că au fost îndepărtate de fibrele lor, lucru care duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge.

În timp, glicemia crescută poate deteriora vasele de sânge și nervii care controlează inima și provoacă formarea în pereții arterelor.

Atenție și la aceste alimente! Le considerăm sănătoase

Interesant este că în categoria alimentelor deloc potrivite pentru inimă mai sunt și orezul brun, ovăzul și pâinea integrală. Cu toții le consideram sănătoase, dar nu este așa, arată noile studii.

Acestea sunt procesate pentru prelungirea termenului de valabilitate, lucru care asta înseamnă că boabele pierd nutrienți cheie în acest proces.

„Pe măsură ce mai multe studii demonstrează o creștere a consumului de cereale rafinate la nivel global, precum și impactul asupra sănătății generale, este important să găsim modalități de a educa oamenii”, a menționat Dr. Gaskarei.

Studiul a fost prezentat la Colegiul American de Cardiologie Orientul Mijlociu 2022, împreună cu cel de-al 13-lea Congres Emirates Cardiac Society, la Dubai, în perioada 7-9 octombrie 2022, notează playtech.ro.

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel