luni, august 15, 2022

De ce refuză pinguinii să consume macrou, atât de popular. De ce nu vor să se uite la el, deși este unul dintre cei mai accesibili pești. Poate că-i ieftin…

Să fie aroganță sau… animalele știu mai bine ce înseamnă alimentație sănătoasă decât mulți dintre noi…? Să fie vorba de știința prevenției la animalele marine?

Pinguinii și vidrele de la Acvariul Hakone-en din Japonia refuză categoric peștii ieftini ce fac parte din noul meniu. Pentru că prețurile au explodat și în Japonia, din cauza inflației, angajații au trecut la un meniu mai pe buget…

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci porumb fiert. Este o minun...

Dar hrana ieftină nu este pe placul animalelor marine, care o refuză vehement preferând să facă foamea decât să consume ceva sub demnitatea lor.

Nici vidrele nu vor macrou

Într-o imagine surprinsă de TV Asahi, o angajată a acvariului îi flutură unui pinguin un macrou, dar acesta nu are nicio reacție. Când ea mută peștele mai aproape de cioc, pinguinul își întoarce capul cu aroganță. O vidră adulmecă peștele, dar fuge repede de lângă el.

Pinguini Pixabay

Hmmm, oare de ce refuză animalele marine macroul? Să nu uităm că macroul este unul dintre peștii preferați de noi, oamenii.

Este IEFTIN, se găsește la orice magazin alimentar, nu are oase, este versatil căci se poate prepara în fel și chip…

Te-ar mai interesa: Mesaje Sfânta Maria 2022. Cele mai frumoase urări ...

Potrivit CNN, până la macrou, pinguinii și vidrele de la Hakone-en primeau în general „aji” și stavrid negru japonez, pești de calitate superioară și cu un preț pe măsură, consumat cu plăcere de animale.

Peștii ieftini n-or fi buni nici pentru oameni… 

Dar pentru că acvariul are multe guri de hrănit și de săturat, cam 32.000 de animale, printre care și rechini, foci…, angajații trebuie să se reorienteze către hrana mai ieftină.

Te-ar mai interesa: Adormirea Maicii Domnului. Preotul Vasile Ioana: F...

Prețul la aji a crescut cu 20-30% față de anul trecut, a precizat administrația acvariului, potrivit CNN, citat  de digi24.

Angajații spun că pinguinii și vidrele au, totuși, preferințele lor în materie de pește și în continuare vor face tot posibilul pentru a le satisface gusturile.

„Toate animalele din acvariu sunt o familie și facem tot posibilul pentru a le menține sănătoase.

Te-ar mai interesa: Ritualul Mariei Dragomiroiu. Ce face cu părul după...

Nu am forța niciodată niciun animal să mănânce ceea ce nu vrea. Ne-ar plăcea, în schimb, să avem mai mulți vizitatori, iar asta ne-ar fi de ajutor”, au mai precizat angajații, potrivit digi24 care citează CNN.

Atenție la intoxicații de la pește!

Atenție! Medicii avertizează asupra conținutului de mercur din anumiți pești. Poate aceasta să fie explicația? Animalele marine or ști mai bine ce trebuie consumat și ce nu..

Te-ar mai interesa: Ce este interzis să faci pe 15 August! Se spune că...

Invitat recent la podcastul lui Cătălin Măruță, toxicologul Radu Țincu a tras semnale de alarmă asupra pericolului din hrana așa zisă sănătoasă…

Potrivit dr. Radu Țincu, cei care mănâncă „sănătos” doar pește și salată se pot intoxica fără să știe cu mercur, deosebit de periculos. De aceea, medicul ne sfătuiește să diversificăm..

Nu trebuie să consumăm același fel de mâncare zi de zi, nici același tip de pește. Dacă ne ferim de peștele de cultură, de acvacultură, preferând peștele de captură, ne putem intoxica.

De ce? Pentru că peștele care trăiește în mări și oceanu poluate, contaminate cu diverse substanțe periculoase, ne poate îmbolnăvi.

De aceea, medicul recomandă să alternăm consumul de pește de captură cu cel de acvacultură, din crescătorii.

Mai multe detalii despre ce spune medicul ATI, Radu Țincu, șeful secției de Toxicologie de la Spitalul Floreasca, puteți citi aici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private