vineri, iulie 1, 2022

Biserica ortodoxă română nu recunoaște incinerarea și nu dispune preoți pentru a sluji o slujbă firească de înmormântare.

Familia jurnalistului Andrei Gheorghe a adus din Rusia un preot care va oficia slujba ortodoxă. Preotul Singurov Adrian, de la Biserica Rusă din afara Rusiei,  a făcut câteva declarații uluitoare pentru Antena Stars:

”Noi acceptăm aceste lucruri, contează mult cutumele oamenilor. Este vorba și de educație. Un om instruit, care știe ce se întâmplă, cunoaște că un cadavru incinerat la 1200 grade va rămâne cenușă în mică proporție, oasele rămân, ele se topesc doar la 3000 grade, ele nu pot fi distruse! În urnă există doar o mică parte de cenușă, restul sunt oase, oamenii nu știu. Se pot înhuma, precum urnele dacilor.

Te-ar mai interesa: Horoscop folcloric. Voropchievici: Ei sunt oamenii...

Și dacii erau creștini și se incinerau. Până în 1300, această tradiție era foarte cunoscută.

Nu vrem să producem sminteală. Sunt convins că vor ieși discuții pe acest subiect. Dar este o înmormântare normală. BOR va fi de altă părere, fără îndoială. Va ieși un măcel mediatic. Suntem pregătiți pentru orice, avem binecuvântarea mitropolitului Ilarion din New York.

Este o slujbă identică, nu intrăm în jurisdicția nimănui”, a conchis preotul la Crematoriul Vitan Bârzești.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private