Sari la conținut

Delia, la un pas de tragedie! „Nu ne-am dat seama”

„A fost o alegere de traseu, ieri, spontană. Am zis să nu mergem pe acest ghețar. Mie mi-ar fi placut să merg acolo”, a declarat Delia.

Recent, un ghețar s-a prăbușit într-o stațiune italiană, eveniment în urma căruia și-au pierdut viața șase persoane, iar opt au fost rănite. Delia Matache, cunoscuta artistă și jurată de la emisiunea „iUmor” de la Antena 1, se afla și ea în acel loc.

Delia, la un pas de tragedie! „Nu ne-am dat seama”

Artista  a povestit cum a decis în ultimul moment să aleagă un alt traseu față de cel pe care a avut loc tragedia.

Delia: A fost o alegere de traseu, ieri, spontană

„A fost o alegere de traseu, ieri, spontană. Am zis să nu mergem pe acest ghețar. Mie mi-ar fi placut să merg acolo, fiind unul dintre cele mai înalte puncte din zona Dolomit și singurul ghețar din zona asta. Mi-ar fi plăcut să merg pe traseul ăsta, dar am ales un traseu la fel de spectaculos, fără ghețar, pe versantul opus”, a precizat artista.

evenimente

De asemenea, Delia a mai povestit că în momentul în care a început traseul, partea din ghețar căzuse. Artista a mai spus că poza ghețarul respectiv, fără să știe că acesta a căzut, bucurându-se de priveliște, fără să își dea seama că este ceva în neregulă cu forma de relief.

„Ieri, în momentul în care am început traseul, căzuse parte din ghețar. Îl pozam și nu știam că a cazut. Fotografiam toată zona, ne bucuram de priveliști, nimeni nu știa că s-a întâmplat tragedia asta, pentru că nefiind de-ai locului nu cunoaștem foarte bine și nu ne-am dat seama că e ceva în neregulă cu forma de relief în sine”, a mai povestit artista.

Informații despre românii care au fost dați dispăruți în Alpi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trimis un comunicat de presă în care a menționat că românii care au fost dați dispăruți în Alpi se află în afara oricărui pericol. Familia din România care a semnalat Departamentul Consular din Centrala MAE a precizat instituției că a fost contactată de către cei care au fost dați dispăruți.

Potrivit familiei, turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloacele de comunicație, mai arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„În continuarea precizărilor de presă transmise astăzi cu privire la incidentul produs la data de 3 iulie 2022, la gheţarul Marmolada, soldat, conform informaţiilor de până în prezent, cu decesul a 6 persoane, rănirea altor 9, precum şi cu dispariţia mai multor persoane.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face următoarele precizări: Familia din România care a semnalat Departamentului Consular din Centrala MAE dispariţia a trei cetăţeni români a informat MAE, în urmă cu puţin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declaraţi dispăruţi, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol. Turiştii români ar fi fost cazaţi în această perioadă într-o locaţie fără acces la mijloace de comunicaţie (reţea de telefonie mobilă şi conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariţia altor cetăţeni români”, se arată în comunicat.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: