Sari la conținut

Dependenta de zahar ascunde o serioasa carenta nutritiva. De ce nu poti scapa de pofta de dulce

Zahar, placere si chin. Dependenta de zahar este greu de dus, de ce nu poti renunta? Pofta de dulce ascunde lipsa acestui nutrient și este mult mai complexa decat ai crede. In spatele acestei dorinte zilnice exista carenta unui nutrient important.

Stii foarte bine ca zaharul nu iti face bine si ca este sursa nenumaratelor boli grave. Stii ca ingrasa si cu toate astea, nu te poti abtine.

Cel mai important lucru este sa identifici tipul de zahar la care poftesti. ”Pofta de ciocolata poate sa ascunda o carenta de magneziu, o problema foarte frecvent intalnita”, explica nutritionistul Elissa Goodman pentru site-ul Byrdie.com

Este recomandat sa verifici nivelul de magneziu din corp, deoarece pofta de zahar poate sa ascunda o carenta. ”Cand organismul nostru nu are suficient magneziu va avea dificultati in a conferi energie celulelor, va resimti aceasta carenta si vei pofti la zahar”, spune specialistul.

Ce poti sa faci cand ai brusc pofta de zahar? Ca sa nu intampini fluctuatii ale glicemiei este recomandat sa consumi suficiente proteine, mai multe alimente cu un continut mare de fibre, cum ar fi leguminoasele si legumele, precum si carbohidrati complecsi. Nutritionistul recomanda sa adaugi mai multe proteine la fiecare masa, lucru care te va ajuta sa nu te confrunti cu o scadere brusca a glicemiei.

”Atunci cand te apuca brusc o pofta de zahar inseamna ca ai fluctuatii ale glicemiei din sange. Cand glicemia scade, corpul iti cere alimente care sa-i confere energie care stabilizeaza nivelul zaharului din sange”, explica specialistul, avertizand ca daca acest simptom este constant e posibil sa suferi de hipoglicemie.

Citeste continuarea…

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel