Sari la conținut

Dieta alcalina care ne sprijina imunitatea. Alimente permise si interzise cand vrei sa tii departe bolile si kilogramele in plus

Dieta aceasta prietenoasa face minuni in interiorul corpului uman. Iata de ce atatia oameni o aleg ca stil de viata.

Dieta alcalina promite sa fie mai mult decat un regim obisnuit de slabit, ci si un tratament impotriva anumitor boli. Unele voci sustin ca daca o urmezi, poti preveni maladii, de la diabet pana la cancer. Citeste randurile de mai jos si afla dieta alcalina meniu si cum trebuie tinuta corect, pentru a te bucura de rezultate spectaculoase. Dieta alcalina a devenit preferata multor vedete.

Te poate interesa si: Alimentele alcaline care curăță sângele și limfa

Daca nu stiai, pH-ul arata daca o solutie este acida sau alcalina, bazica. Daca pH-ul este 0, avem de a face cu un mediu acid. Daca nivelul pH-ului urca peste 10, vorbim despre o solutie alcalina.

Sucurile gastrice au, de exemplu, un pH care nu urca mai sus de 3,5, ceea ce inseamna ca sunt suficient de acide, ca sa favorizeze digestia. Pe de alta parte, sangele este usor alcalin, avand un pH care variaza intre 7,35 si 7,45.

Teoria din spatele dietei se refera la felul in care anumite alimente mentin un pH echilibrat in sange. Asta inseamna ca meniul dietei alcaline ar trebui sa se bazeze pe alimente cu potential alcalin.

Dieta alcalina meniu permis si ce alimente sunt interzise

Ca sa fii sigura ca nu gresesti, noteaza-ti pe o foaie si lipeste-o in bucatarie urmatoarele trucuri:

  • include in meniu, pe cat posibil, alimente naturale, sanatoase, neprocesate
  • la mesele principale, invata-te sa ai doua treimi alimente vegetale si o treime alimente de origine animala
  • opteaza pentru lactate vegetale
  • obisnuieste-te sa consumi quinoa si hrisca, doua alimente cu o valoare nutritionala uriasa
  • bea apa dar si ceaiuri din plante

Citeste continuarea…

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: