joi, iunie 30, 2022

Stresul este unul dintre cei mai nocivi factori pentru sănătatea organismului nostru. Acesta este asociat cu dezvoltarea multor boli și afecțiuni grave și poate induce stări și tulburări la nivel psihologic.

Deși modificarea programului, disciplina și implementarea unui stil de viață mai sănătos sunt metode bune de îndepărtare a stresului, anumite alimente te pot ajuta să obții același efect benefic.

Te-ar mai interesa: Hidratarea pe caniculă! „Iaurtul, aceeaşi hidratar...

De fapt, alimentația este un element care poate controla foarte bine nivelul de stres, iar alimentele nutritive pot crește rezistența organismului la acesta.

Alimente antistres

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie câteva alimente benefice care te pot ajuta să lupți cu stresul.

”Știm cu toții că felul în care alegem să mâncăm ne influențează starea de spirit, fizicul și starea generală de sănătate. Aşa că, data viitoare când vă simţi stresați şi copleșiți de tot ce aveți de făcut, încearcați să înlocuiți mâncarea procesată cu alimente nutritive. Astea sunt câteva opțiuni sănătoase pe care le puteți încerca.

Te-ar mai interesa: Cum arată regimul lui David Popovici. A exclus ace...

Fulgii de ovăz – Carbohidraţii complecşi din fulgii de ovăz cresc nivelul de serotonină şi au un efect de calmarea asupra creierului, deoarece au un nivel ridicat de antioxidanţi.

Portocalele – În momentul în care suntem stresaţi, corpul nostru eliberează mai mulţi radicali liberi, iar vitamina C ajută la neutralizarea acestora.

Nucile – Conţin acid alfa-linolenic şi omega 3 care are rolul de a preveni fluctuaţile hormonilor de stres şi de a proteja împotriva schimbărilor stărilor de emoţionale.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

Fructele de pădure – Sunt o bogată sursă de antioxidanți ce ne ajută în ameliorarea stresului și o sursă foarte bună de vitamina C care ne ajută să ne menţinem nivelul de cortizol sub control.

Ciocolata neagră – Știm că ciocolata ne îmbunătățește starea de spirit atunci când avem o dispoziție proastă, asiguraţi-vă doar să alegeţi o ciocolată cu un procent de peste 70% cacao, bogată în antioxidanţi.

Te-ar mai interesa: Când să vă faceți griji pentru o durere de stomac?...

Ceaiul de muşeţel – o alegere perfectă pentru un somn liniștitor, însă îl puteți bea de fiecare dată când vă simțiți stresați, pentru că este o bătură cu efect calmant.

Brânza de vaci – Poţi opta pentru brânză de vaci light, jumătate de linguriță de seminţe de în şi o cănuță de afine şi aţi obţinut o gustare perfectă pentru lupta cu stresul.

Avocado – Este bogat în glutation, un antioxidant puternic care combate radicalii liberi din organism prin blocarea absorbţiei intestinale a unor grăsimi care cauzează stres oxidativ. Conține luteină, beta-caroten, vitaminele B şi E și o cantitate mare de folaţi, acidul folic fiind cel care ne menține starea de spirit bună.

Te-ar mai interesa: Secretul neștiut al usturoiului. De ce trebuie con...

Sparanghel – Folații sunt cei care ne ajută să ne păstrăm calmul și să diminuăm stresul, iar sparanghelul la rândul lui este bogat în folați, că îl consumați crud în salate sau fiert, sparanghelul este o garnitură excelentă”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private