marți, octombrie 26, 2021

Cornelia Catanga a suferit un infarct luni dimineață, pe un fond slăbit al organismului. Cântăreața de muzică lăutărească se topise pe picioare.

De la un stil de viață abundent, când mânca orice în

toiul nopții, Catanga se pare că luase decizia de a urma un regim alimentar foarte strict.

În felul acesta a pierdut 27 de kilograme într-un ritm foarte alert. Medicii atrag atenția însă că topirea grăsimii prin înfometare este extrem de nociv și că slăbește mușchiul inimii.

Încă nu se știu cauzele exacte ale infarctului: Oboseală, supărare sau dietă drastică?

Ce a dus-o pe Cornelia Catanga la infarct? Medicii atrag atenția însă că topirea grăsimii prin înfometare este extrem de nociv și că slăbește mușchiul inimii.

”Dietele drastice cu rezultate imediate sunt extrem de periculoase”, avertizează

medicii. Dar cum a ajuns Corenelia Catanga să cântărească doar 54 de kilograme? În primul rând, prima ei masă începea târziu, după ora prâznului, și era considerată mic dejun.

Cornelia Catanga lua prima masă la ora 14.00

”Dimineața, pe la ora 13.00-14.00, când mă trezesc, mănânc o farfurie de fructe, după care, peste zi,  îmi fac salata preferată cu avocado, nuci, ouă moi, ceapă verde, mărar, ulei de masline. Pe la ora 22.00-23.00, mai iau puțină cărniță sau sau puțină brânzica. Am exclus definitiv pâinea și carbohidrații”, povestea în urmă cu trei luni ”regina muzicii lăutărești”

, la emisiunea ”Agenția Vip”.

Dar au fost zile în care nu a mâncat nimic de dorul fiului ei, care era plecat în America. ”I-am zis că dacă nu se întoarce o să mă găsească moartă”, declara Catanga pentru click.ro.

Înfometarea duce la infarct

Medicii specializați în nutriție spun că după una, două săptămâni de înfometare, fără vitamine și minerale, foarte mulți oameni vor muri de diferite boli. Cea mai cunoscută este infarctul, deoarece, organismul slăbește mușchii inimii, care nu mai pot pompa sânge. Dar este clar că pe lângă lipsa mâncării, supărarea, dar și viața dezordonată pe care a

dus-o de-a lungul vremii i-au afectat starea de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri