marți, iunie 28, 2022

CANCERUL ucide milioane de oameni în fiecare an, dar cercetările continuă să creeze speranța de a găsi o modalitate de a preveni și vindeca principalul ucigaș. Un studiu recent publicat în revista Nature a descoperit o abordare alimentară care suprimă creșterea tumorii și chiar prezintă potențial preventiv.

Cancerul este feroce. În ciuda devotamentului a nenumărate cercetări în scopul de-al opri – încă ucide milioane de oameni în fiecare an. Cu toate acestea, în timp ce cercetările nu au găsit încă un leac sau mijloace de prevenire, veștile continuă să apară. Cercetările efectuate de cercetătorii de la Școala de Medicină Perelman de la Universitatea din Pennsylvania sugerează că dietele „ketogenice” cu conținut scăzut de carbohidrați pot opri creșterea cancerului intestinal, cunoscut și sub numele de cancer colorectal.

Te-ar mai interesa: Casa părintească a lui Arsenie Boca, scoasă la vân...

Cercetătorii au descoperit că o moleculă produsă în ficat ca răspuns la dietele „cetogenice” cu conținut scăzut de carbohidrați are un efect puternic în suprimarea creșterii tumorii colorectale și poate fi utilă ca prevenire și tratament pentru astfel de tipuri de cancer.

În studiul, publicat în Nature, cercetătorii au descoperit inițial că șoarecii care urmează diete cetogenice cu conținut scăzut de carbohidrați și bogate în grăsimi au o rezistență izbitoare la dezvoltarea și creșterea tumorii colorectale.

Oamenii de știință au urmărit apoi acest efect la beta-hidroxibutirat (BHB), o moleculă organică mică produsă în ficat ca răspuns la dietele ceto sau la foame.

Te-ar mai interesa: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rug...

„Descoperirile noastre sugerează că această moleculă naturală, BHB, ar putea deveni într-o zi o parte standard a îngrijirii și prevenirii cancerului colorectal”, a declarat co-autorul principal al studiului, Maayan Levy, PhD, profesor asistent de Microbiologie la Penn Medicine, al cărui laborator a colaborat cu laboratorul lui Christoph Thaiss, PhD, de asemenea, profesor asistent de Microbiologie.

Te-ar mai interesa: Brățările: acele bijuterii de care nu ne putem lip...

În cadrul studiului, profesorul Levy și profesorul Thaiss și echipele lor și-au propus să determine, prin experimente pe șoareci, dacă diferitele tipuri de dietă ar putea inhiba dezvoltarea și creșterea cancerului colorectal.

Ei au pus șase grupuri de șoareci pe diete care aveau proporții variate de grăsime și carbohidrați și apoi au folosit o tehnică chimică standard care induce în mod normal tumori colorectale.

Te-ar mai interesa: Totul despre boala de care a suferit Michael Jacks...

Ei au descoperit că cele două diete cele mai ketogenice, cu un raport de 90% grăsime/carbohidrati – una a folosit untură (grăsime de porc), cealaltă Crisco (în mare parte ulei de soia) – au prevenit dezvoltarea tumorii colorectale la majoritatea animalelor care urmau acele diete.

Chiar și atunci când cercetătorii au început șoarecii să urmeze aceste diete după ce tumorile colorectale au început să crească,

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

În momentul în care cercetătorii au indus tumorile colorectale la șoareci, iar aceștia au început să urmeze dieta, cercetătorii au observat că dietele au arătat un „efect de tratament” prin încetinirea semnificativă a creșterii și proliferării tumorilor.

În experimentele ulterioare, oamenii de știință au stabilit că această suprimare a tumorii este asociată cu o producție mai lentă, de către celulele stem, de noi celule epiteliale care căptușesc colonul.

În cele din urmă, au urmărit această încetinire a creșterii celulelor intestinale până la BHB – produs în mod normal de ficat ca parte a unui „răspuns de foame” și declanșat în acest caz de dietele ceto cu conținut scăzut de carbohidrați.

Se știe că BHB funcționează ca o sursă alternativă de combustibil pentru organele cheie în condiții cu conținut scăzut de carbohidrați.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private