Categories: Stil de viaţă

Dieta longevității. Ce trebuie să consumi pentru a avea un organism sănătos și puternic?

Din cuprinsul articolului

Sănătatea generală a organismului nostru depinde în mod direct de stilul de viață adoptat. Pentru a avea un corp puternic și sănătos este important să respecți o serie de reguli.

Regulile se aplică mai ales în alimentație, odihnă și exerciții fizice. Armonia dintre toate acestea asigură longevitate și sănătate.

Cât despre alimentație, este cunoscut faptul că dieta are un rol important în determinarea sănătății organismului. Iată ce alimente ar putea să aduce beneficii substanțiale din acest punct de vedere!

Dieta pentru longevitate

Lygia Alexandrescu, nutriționist, a dezvăluit la Antena 3 care sunt alimentele ce pot adăuga ani întregi vieții noastre.

„Din punct de vedere alimentar, exista cateva ingrediente care nu trebuie sa lipseasca din dieta unei persoane care doreste sa-si pastreze cat mai mult sanatatea.

Fibrele alimentare – sunt esentiale pentru sanatatea colonului si in acelasi timp ajuta la scaderea nivelului colesterolului si stabilizeaza valoarea glicemiei. Fibrele se gasesc in fructele proaspete, in tarate si in legumele cu frunze verzi iar un aport zilnic de 30-40 g ar fi suficient.

Antioxidantii naturali – nu trebuie sa lipseasca de alimentatie pentru ca ei sunt cei care se lupta cu radicalii liber, cauza pricipala a imbatranirii si aparitiei imbolnavirii. Sursele de antioxidanti sunt numeroase si aproape de noi: fructele proaspete, legumele proaspete de culoare cat mai inchisa, ceaiul verde, semintele de susan, etc.

Uleiul de masline si usturoiul – sunt doua ingrediente care fac mancarea mai delicioasa si mai sanatoasa. Uleiul de masline are in compozitia lui grasimi mononesaturate care ajuta la scaderea incidentei bolii cardiace, in special folosit crud in salate si adaugat in mancare dupa aceasta a fost preparata. Usturoiul este bogat in alilsulfide, contine peste 100 de compusi chimici cu proprietati terapeutice fiind un ingredient gustos dar si un aliment-medicament folosit de secole. Astfel el ajuta la scaderea colesterolului, normalizarea presiunii arteriale si din cele mai vechi timpuri a fost considerat un antibiotic natural.

Apa – este componenta primordiala a organismului uman si de aceea nu trebuie uitata. Hidratarea zilnica trebuie sa fie completa si acest lucru se poate asigura consumand 40 ml/kg corp/zi.

Adoptarea unui stil de viață sănătos, bogat în alimente de calitate, neprocesate, cât mai naturale, poate adăuga până la 10 ani vieții tale.

Recent Posts

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat pe marele actor rupe tăcerea: A fost o nenorocire

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat…

39 de minute ago

Veste momentului! Locul în care primești 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Află condițiile

Un cunoscut supermarket din România oferă 1 leu pentru fiecare sticlă reciclată, în loc de…

o oră ago

Horoscop 8 mai. Berbecii și Peștii să fie atenți la cheltuieli. Leii sunt în centrul atenției

Horoscop 8 mai. Este o zi plină pentru Lei și Vărsători, care se simt în…

2 ore ago

Bilete de tratament pentru pensionari, după Paște. Condiții de îndeplinit

Puțini români știu că există anumite servicii de SPA decontate de Casa Națională de Asigurări…

3 ore ago

Citeste si: