miercuri, martie 29, 2023

Varianta Omicron se răspândește în ritm accelerat, la nivel mondial. Astfel, autorități din toate statele adoptă diferite măsuri anti-COVID pentru a limita răspândirea virusului și dezvoltarea unor noi valuri.

În Ungaria, din 15 februarie, vor primi certificat COVID numai persoanele care se vaccinează anti-COVID.

De asemenea, este recomandată chiar și a patra doză, în funcție de starea de sănătate, sistem imunitar și vârstă.

Te-ar mai interesa: Rafila: Prin PNRR schimbăm faţa Terapiei intensive...

Certificat numai pentru persoanele vaccinate

Începând cu data de 15 februarie, în Ungaria certificat de imunitate vor primi doar cei care s-au vaccinat, a spus Viktor Orbán, premierul ungar, vineri, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa, Ungaria!”, difuzată de postul public de radio Kossuth, comunică RADOR.

Şeful Guvernului de la Budapesta a subliniat că instituţiile statului sunt pregătite să vaccineze pe toată lumea; în ţară sunt disponibile peste 2.000.000 de doze Pfizer şi 700.000 de doze Moderna.

32Premierul a explicat că toţi specialiştii din medicină spun că noua tulpină Omicron este una mai slabă decât cea de dinainte, Delta, dar asta nu înseamnă că nu mai avem nevoie să ne protejăm. „Avem la dispoziţie un atu” care este bun împotriva ambelor tulpini, vaccinarea, a adăugat Orbán. Prim-ministrul a îndemnat pe toată lumea să se vaccineze. „Cei care s-au vaccinat cu două doze, să se prezinte şi pentru cea de-a treia”, a spus el. Iar părinţii să ia în calcul vaccinarea copiilor, a mai adăugat Orbán.

Te-ar mai interesa: Femeile tinere au risc crescut de Parkinson, dacă ...

Premierul a specificat, de asemenea, că durata carantinei se reduce de la zece zile la şapte zile, iar în posesia unui test negativ perioada carantinei se reduce la cinci zile.

Viktor Orbán a vorbit şi despre faptul că, după 15 februarie, certificate de imunitate vor primi doar cei care s-au vaccinat, astfel că certificatul de imunitate devine certificat de vaccinare. Experţii au sfătuit guvernul să recomande şi cea de-a patra doză de vaccin, astfel că după consultarea medicului de familie, oricine o poate primi şi pe aceasta.

Te-ar mai interesa: Tehnică revoluţionară în România în implantul de p...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private